pickmeapp

Μετεγκατάσταση Προγραμμάτων σε νέο λειτουργικό σύστημα – Παρουσίαση του PickMeApp

Παρά τους όλο και ταχύτερους χρόνους εγκατάστασης των νεότερων λειτουργικών συστημάτων Windows, οι χρήστες πάντα δυσανασχετούν όταν ξέρουν ότι θα δαπανήσουν ένα ολόκληρο απόγευμα για να αλλάξουν . Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος τους είναι όταν πρέπει να εγκαταστήσουν στο νέο περιβάλλον και όλες τις εφαρμογές του τρέχουν.

pickmeapp

Πολλές λύσεις υπάρχουν στην αγορά και μερικές από αυτές είναι αρκετά επιδέξιες στη αυτόματη δημιουργία του νέου περιβάλλοντος, και στην ολοκλήρωση των εφαρμογών και ρυθμίσεων του συστήματος.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα δωρεάν λογισμικό, το  PickMeApp, το οποίο είναι μια εναλλακτική λύση που επικεντρώνεται μόνο στην καταγραφή των υπαρχόντων εγκατεστημένων προγράμματων, αφήνοντας όλες τις ρυθμίσεις προσαρμογής του νέου OS στον χρήστη.

Το PickMeApp τρέχει σε ένα εύχρηστο περιβάλλον με ευκολοδιάβαστες καρτέλες, αλλά έχετε στο μυαλό σας ότι το πρόγραμμα κατά την εγκατάστασή του σας προσφέρει και λογισμικό τρίτων. Από ό, τι έχουμε δει, προωθεί μια γραμμή εργαλείων στο πρόγραμμα περιήγησης,  (μπορεί να αλλάξει την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του browser σας) καθώς και ένα καθαριστή μητρώου [register cleaner].

Γενικά σε δωρεάν προγράμματα , αν περάσετε τις διαφημιστικές οθόνες κατά τη της εγκατάστασης έχετε τελειώσει, αλλά στη περίπτωση του PickMeApp, η προώθηση εκτείνεται και στην κανονική χρήση του λογισμικού.

Ο χειρισμός όλων των του PickMeApp δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν πρόβλημα σε ένα μέσο χρήστη. Το  PickMeApp εργάζεται συλλέγοντας όλες τις λεπτομέρειες των εγκατεστημένων εφαρμογών σας σε ένα προφίλ.

Σας δείχνει σε μία τη δική του συλλογή των προγραμμάτων που έχουν ήδη δοκιμαστεί και είναι συμβατές για τη μετάβαση στο νέο διαφορετικό λειτουργικό .

Κρίνοντας από τη γραμμή κύλισης που έχει, η λίστα του είναι αρκετά μεγάλη, αλλά απέχει ακόμα αρκετά από τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη.

Περιλαμβάνει βασικά προγράμματα, ως επί το πλείστον δωρεάν, όπως το Adobe Reader, 7-Zip, KeePass, FileZilla, GIMP, Malwarebytes Anti-Malware, Avast! free Antivirus, Thunderbird email client, προγράμματα περιήγησης στο Web, κλπ. Ωστόσο, εντοπίσαμε και κάποια μη δωρεάν στην λίστα, όπως το WinRAR.

Ένα από τα ατού είναι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτόματα σε αυτή τη συλλογή οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρει. Το PickMeApp θα κάνει όλη τη σκληρή . Από την άλλη πλευρά, έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι όλες οι εφαρμογές του στην λίστα του, στις τελευταίες κυκλοφορίες τους.

Κατά τις δοκιμές μας, το πρόγραμμα δεν μπόρεσε να μας εξασφαλίσει όλα τα προγράμματα που υπήρχαν στο pc μας. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των συμβατών προγραμμάτων πριν από τη χρήση του.

Μετά την καταγραφή των λογισμικών στο παλιό λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις λεπτομέρειες σε μια ειδική μορφή που μπορεί να ανοιχθεί από το PickMeApp στο νέο λειτουργικό σύστημα. Εναλλακτικά, τα πάντα μπορεί να  πακεταριστούν σε ένα αυτο-εξαγόμενο αρχείο το οποίο μετά θα ανοίξει χωρίς τη βοήθεια του προγράμματος.

  Έτσι η λίστα με όλα τα προγράμματα που θα εγκατασταθούν είναι διαθέσιμη στην αρχή της ς στο νέο λειτουργικό. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να αποκλείσετε οποιαδήποτε εφαρμογή από την λίστα σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη.

Εάν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε το PickMeApp για να πραγματοποιήσετε τη μετάβαση σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η συμβατότητα του λογισμικού με το νέο λειτουργικό σύστημα είναι προαπαιτούμενη. 

Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται κατά τη μετακίνηση δεδομένων από ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα σε μια προηγούμενη έκδοση (downgrade π.χ. σε Windows XP) ή μεταξύ 32-bit και 64-bit πλατφόρμες.

Οι επιλογές ρύθμισης είναι ασήμαντες, δεν θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα, εκτός αν πάτε στο εξιδεικευμένο μενού για προχωρημένους, όπου υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε λήψη των ρυθμίσεων του λογισμικού και της εγκατάστασής του με προσωπικές σας ρυθμίσεις.

Το μενού για προχωρημένους είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά η σύστασή μας είναι να ενεργοποιήσετε αυτές τις δύο επιλογές, επειδή μπορεί να σας σώσει πολύ χρόνο μετά την ολοκλήρωση της μετανάστευσης από το ένα OS στο άλλο.

Επίσης σημαντική είναι η ικανότητα να συλλάβει τα προγράμματα που ήδη τρέχετε και να επαληθεύει την ακεραιότητα τους μετά την εγκατάσταση. Δυστυχώς, το PickMeApp δεν θα σας δώσει καμία προειδοποίηση όταν θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει προγράμματα που δεν είναι συμβατά με το νέο περιβάλλον και θα πρέπει να κάνετε κάποια προεργασία στο θέμα αυτό πριν προχωρήσετε με τη λειτουργία του προγράμματος.

Δηλαδή, θα απαιτηθεί να  ξοδέψετε κάποιο χρόνο συλλέγοντας τις λεπτομέρειες για τα στοιχεία που δεν λειτουργούν στο νέο λειτουργικό σύστημα. Μεμονωμένη εργασία που θα την κάνατε έτσι κι αλλιώς αν εκτελούσατε μια χειροκίνητη εγκατάσταση και παραμετροποίηση τω προγραμμάτων αυτών.

Ολόκληρη η πρόοδος της εργασίας είναι ορατή στο κάτω μέρος της κύριας οθόνης με την ημερομηνία και ώρα για κάθε βήμα της διαδικασίας. Επιπλέον, σας παρέχει ένα ιστορικό όλων των δραστηριοτήτων, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια προγράμματα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία.

Σαν εργαλείο, το βρήκαμε ιδιαίτερα χρήσιμο και για τους επαγγελματίες τεχνικούς υπολογιστών, οι οποίοι κάποια στιγμή θα κληθούν να αλλάξουν λειτουργικό σε μία στοίβα από υπολογιστές μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού και μάλιστα στο ελάχιστο δυνατό χρόνο.

 

Στα Υπέρ:

Η εφαρμογή δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί επίσης α χρησιμοποιηθεί και ως . Είναι εύκολο στη χρήση και επίσης να συλλέξει και να μεταφέρει τις τρέχουσες ρυθμίσεις του προγράμματος του. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα εξαγόμενα προφίλ για όσο χρονικό διάστημα θέλετε και μπορείτε να το αποθηκεύστε ως αυτο-εξαγόμενο αρχείο που μπορούν να ανοιχτεί χωρίς το PickMeApp.

Τα κατά:

Έχει μία επιμονή με την προώθηση της λογισμικό τρίτων, στην οθόνη μας βγήκε προώθηση για την εγκατάσταση διαφημιστικών εφαρμογών ακόμα και όταν ξεκινήσαμε την πρώτη εικόνα του προγράμματος. Η λίστα των υποστηριζόμενων εφαρμογών ως επί το πλείστον περιορίζεται σε freebies και ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού λογισμικού που είχαμε στο σύστημα ς μας  δεν περιλαμβανόταν.

Εν Γένει:

Στην πραγματικότητα δεν είναι και η πιο αξιόπιστη εφαρμογή για υπολογιστές που φέρουν ιδιαίτερα εξειδικευμένα προγράμματα, αλλά μπορεί να δώσει ένα χρήσιμο χέρι βοηθείας για τον αρχάριο και ακόμη για τον μέσο χρήστη. Με τις  up-to-date πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα OS καθώς και με την δυνατότητα να το τροφοδοτήσουμε και εμείς με τις πληροφορίες αυτές , μπορεί να γίνει ένα αξιόπιστο και δημοφιλές εργαλείο, ειδικά για τους λιγότερο προχωρημένους χρήστες.

Κατεβάστε το PickMeApp σε exe μορφή από εδώ

Κατεβάστε το PickMeApp σε Zip μορφή από εδώ (απαιτείται register)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).