kaspersky lab

Kaspersky δεν κάνουμε διακρίσεις στα malware ακόμα κι αν είναι από την NSA

kaspersky-labΗ εταιρεία ασφαλείας Kaspersky πάροχος του γνωστού Antivirus έχει σχεδιάσει τα τα της για να ανιχνεύουν κάθε κακόβουλο , ακόμα κι αν είναι από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) ή άλλους κρατικούς φορείς. Η εταιρεία αναφέρει:

“Έχουμε μια πολύ απλή και ξεκάθαρη πολιτική που σχετίζεται με την ανίχνευση των malware: Ανιχνεύουμε κάθε επίθεση κακόβουλου λογισμικού, ανεξάρτητα από την προέλευση ή τον προορισμό του. Δεν υπάρχει “σωστό” ή “λάθος” malware για εμάς.”

Η εταιρεία υπενθύμισε την ιστορία των ερευνητών της που αποκάλυψαν το αποκάλυψη Flame και το Gauss, δύο εξαιρετικά προηγμένα, κρατικά malware που έχουν μολυνθεί χιλιάδες υπολογιστές, κυρίως στο Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία αφηγήθηκε τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό του κακόβουλου λογισμικού κατασκοπείας που είχε σαν στόχο τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών αντιφρονούντων.

Η δήλωση της εταιρείας ήρθε δύο εβδομάδες μετά που η Electronic Frontier Foundation και αρκετές άλλες ομάδες απέστειλαν στις που αναπτύσσουν και εμπορεύονται antivirus μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας τους να προστατεύουν τους χρήστες τους από κακόβουλο λογισμικό απατεώνων και κυβερνήσεων. Η επιστολή ήρθε εν μέσω των αποκαλύψεων που θέλουν την NSA να συνάπτει κρυφές συμφωνίες με εταιρείες τεχνολογίας και ανάπτυξης λογισμικού για να διευκολύνουν το κατασκοπευτικό έργο της. Η ανησυχία των αποστολέων της επιστολής είναι ότι και οι Antivirus εταιρείες συνεργαστούν με τα της NSA θα υπάρχουν τα “κρατικά” malware που θα κυκλοφορούν ανενόχλητα.

Δήλωση της Τετάρτης από την εταιρεία έχει εκδοθεί σαν απάντηση σε αυτή ακριβώς την ανοικτή επιστολή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).