angela merkel

Hackers και η ILHR κατέθεσαν μήνυση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης για συνεργασία με την NSA

Μια και μία οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέθεσε μήνυση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης για διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων κατασκοπείας, υποβοήθηση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) και της Βρετανικής ομολόγου της GCHQ.

angela-merkel

Η Chaos Computer Club (CCC), μία από τις μεγαλύτερες ομάδες hacker στον κόσμο, και η Διεθνής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ILHR) κατέθεσαν τη μήνυση στους Γερμανούς ομοσπονδιακούς εισαγγελείς σήμερα Δευτέρα. Οι ομάδες κατηγορούν τη γερμανική κυβέρνηση, με επικεφαλής την καγκελάριο Angela Merkel, για “παράνομες και απαγορευμένες μυστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών, για συνενοχή και συνέργεια των δραστηριοτήτων τους, για παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης” για τη συν τους με την NSA και την GCHQ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της CCC.

“Τώρα πια γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας και άλλων χωρών έχουν παραβιάσει το γερμανικό ποινικό δίκαιο.”

Μια δημοσίευση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αποκάλυψε τον Οκτώβριο ότι η Angela Merkel ήταν ένας από τους στόχους της NSA. Η Angela Merkel κάλεσε ακόμα και τον Obama για να αποσαφηνίσει το περιστατικό. Ορισμένοι Γερμανοί νομοθέτες έχουν ήδη αναφέρει την έναρξη μιας έρευνας για τις πρακτικές της NSA και επικοινώνησαν με τον Snowden για να την υποστηρίξει.

Τώρα με τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι θύμα, αλλά ένας καταλύτης της NSA και της GCHQ. Αυτός είναι ο λόγος που οι δύο ομάδες ζητούν από τους εισαγγελείς να ξεκινήσουν μια ποινική έρευνα, και την αναφέρουν σαν “αναγκαία και υποχρεωτική.”
Η CCC και η ILHR ζητούν επίσης από τους εισαγγελείς να καλέσουν τον Snowden σαν μάρτυρα, να εξασφαλίσουν την ασφαλή του διέλευση στη Γερμανία και να τον προστατεύσουν από την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).