Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Kaspersky Lab

Η Kaspersky Lab κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια μέθοδο προστασίας υπηρεσιών cloud για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση διαδικτυακών απειλών. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 8661547 που εκδόθηκε από το Αμερικάνικο γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων περιγράφει μια τεχνολογία που προστατεύει τις cloud από ψευδείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι κακόβουλες.
kaspersky

Το νέο πατενταρισμένο σύστημα εκτελεί μια σειρά δοκιμών πριν από τη χρήση κάθε πληροφορίας που φορτώθηκε από κάποια συσκευή. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται αρχικά από την πλευρά του διακομιστή για να εξακριβωθεί αν οι προδιαγραφές των πρωτοκόλλων επικοινωνίας και μεταφοράς δεδομένων παραβιάστηκαν: μια ασυνήθιστη σειρά ενεργειών ή άλλες ανωμαλίες κατά την αποστολή δεδομένων μπορεί να υποδεικνύουν μια προσπάθεια από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παρέμβουν στη λειτουργία του διακομιστή. Η εφαρμογή ασφαλείας από την πλευρά του χρήστη τώρα, με τη σειρά της, αναλύει τη διαμόρφωση της συσκευής του χρήστη. Ο προγραμματιστής μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει και άλλες μεθόδους για να επιβεβαιώσει τη νομιμότητα δεδομένων που έχουν αποσταλεί.

Όταν οι πληροφορίες που συλλέγονται αναλυθούν, το σύστημα αποφασίζει τι να κάνει με τα δεδομένα που έχει λάβει, σύμφωνα με το ZDNet, που περιγράφει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχει λάβει για να διευρύνει τη βάση δεδομένων του, ή να τα αγνοήσει εντελώς, λόγω του κινδύνου της πλαστογραφίας. Επιπλέον, ένα νέο επίπεδο αξιοπιστίας μπορεί να εκχωρηθεί στη συσκευή με βάση τα του ελέγχου της συσκευής. Αρχικά αυτή η έχει οριστεί σε μια πολύ χαμηλή τιμή. Η τιμή αυτή διαμορφώνεται, όταν η συσκευή του χρήστη επικοινωνεί με την υπηρεσία cloud.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).