facebook emoney

Το Facebook φέρεται να ετοιμάζει μια υπηρεσία ηλεκτρονικού χρήματος

Το Facebook επιδιώκει να γίνει κάτι περισσότερο από ένα κοινωνικό δίκτυο. Η δημοφιλής ιστο σχεδιάζει να διευκολύνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με τη μορφή ηλεκτρονικού χρήματος και εμβασμάτων, όπως αναφέρουν σε μία δημοσίευση τους οι Financial Times.
facebook emoney

Η δημοσίευση επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν, αναφέρει ότι το Facebοok σε λίγες εβδομάδες θα πάρει την έγκριση από την ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας για να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν χρήματα στο Facebοοk και να τα χρησιμοποιήούν για να πληρώσουν τρίτους. Η υπηρεσία, μας είναι γνωστή και ως “ηλεκτρονικό χρήμα.” Αυτό σημαίνει ότι το Faceboοk θα είναι σε θέση να εκδίδει ηλεκτρονικό χρήμα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη σε μια διαδικασία που είναι γνωστή και ως “passporting”.

Αναφέρεται επίσης ότι το Facebοok είχε με τουλάχιστον τρία startups από το Λονδίνο που προσφέρουν διεθνείς υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων μέσω διαδικτύου και μέσω : την , τη Moni Technologies και την Azimo. Δεν θα είναι απίθανο να ακούσουμε κάποια εξαγορά ενός από τα startups, με ένα εξωφρενικό ποσοό από το κοινωνικό δίκτυο. Εξάλλου μας έχουμε συνηθίσει πια με κάτι τέτοια.

Τα ηλεκτρονικά χρήματα και τα επερχόμενα εμβάσματα θα βοηθήσουν το Facebook να έχει μια σημαντική παρουσία στις αναδυόμενες αγορές. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, το Faceboοk ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία. Ήδη, οι μεγάλες κινεζικές εταιρείες Alibaba και Tencent έχουν αναπτύξει εφαρμογές πληρωμών με κινητά, οι οποίες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής και προσφέροντας πληρωμές χωρίς τράπεζα και πιστωτικές κάρτες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).