Εταιρεία κατασκευής drone εξαγόρασε η Google

Με χθεσινό δελτίο Τύπου, η Google ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά της Titan Aerospace, μιας εταιρείας που σχεδιάζει drone ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μεταξύ άλλων θα βοηθήσουν τον αμερικανικό κολοσσό να προσφέρει πρόσβαση στο ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές.

DRONE

Προς το παρόν σε στάδιο ανάπτυξης, τα drοne της Titan Aerospace θα κινούνται με ρεύμα που θα παράγουν από τον ήλιο τα χιλιάδες φωτοβολταϊκά στην άτρακτό τους. Τα αεροσκάφη σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πετούν σε υψόμετρο 20 χλμ., πάνω δηλαδή από τα σύννεφα, ενώ ένα μέρος της ηλεκτρικής ς που θα παράγεται την ημέρα θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες, για να κρατά τον κινητήρα τους σε λειτουργία και τις νυχτερινές ώρες.

Έτσι, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Titan Aerospace, τα drone θα μπορούν να παραμείνουν στον αέρα έως και για πέντε χρόνια, με έως και 100 χλμ./ώρα. Ο στόχος είναι όλο αυτό το χρονικό διάστημα να διαγράφουν κύκλους πάνω από μία συγκεκριμένη , αναλαμβάνοντας που μέχρι σήμερα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας μόνον οι (ακριβότεροι) διαστημικοί δορυφόροι.

https://www.youtube.com/watch?v=3fRt5X9jlOg

Πριν ακόμη από την εξαγορά από την Google, η Titan Aerospace ανέφερε στο σάιτ της πως μια τέτοια λειτουργία είναι οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, αφού τα drone θα μπορούν να μεταφέρουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό έως 100 κιλά. Αυτή η δυνατότητα, και ειδικότερα η παροχή πρόσβασης στο ίντερνετ, είχε κάνει να «φουντώσουν» τον τελευταίο καιρό οι φήμες για συνομιλίες της Titan Aerospace με το Facebook, το οποίο μέσα από το πρότζεκτ Internet.org θέλει να συνδέσει στο δια τα υπόλοιπα 2/3 του πληθυσμού του πλανήτη.

Η Google θα αξιοποιήσει τα drοne μαζί με τα αερόστατα που αναπτύσσει στα πλαίσια του «Πρότζεκτ Loon», δημιουργώντας έτσι έναν ιπτάμενο στόλο που θα μπορεί να υποκαταστήσει τις ιντερνετικές υποδομές όπου δεν υπάρχουν. Στην ανακοίνωσή της, πάντως, αναφέρεται και σε άλλες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως περιβαλλοντικές μελέτες ή την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών.

kathimerini.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).