Η LaCie παραδέχεται διαρροή δεδομένων των πελατών της επί ένα χρόνο

Η LaCie είναι μια μεγάλη εμπορική λιανικής, προϊόντων τεχνολογίας. Η εταιρεία βρέθηκε να είναι στόχος μιας σημαντικής παραβίασης ασφαλείας από αγνώστους.
lacie
Η γαλλική εταιρεία hardware επιβεβαίωσε σε μια δήλωσή της την Τρίτη ότι ανακάλυψε κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα της. Το malware είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών της, από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδα της.

Και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ άσχημα: Σχεδόν καθένας που πραγματοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας το τελευταίο χρόνο είναι σε κίνδυνο, όπως αναφέρει το ZDNet.

Η Γαλλική εταιρεία, η οποία συγχωνεύτηκε με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία σκληρών δίσκων Seagate, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε για την παραβίαση στις 19 Μαρτίου του 2014 από το FBI. Όμως η LaCie υποψιάζεται ότι οι διαρροές ευαίσθητων δεδομένων έχουν ξεκινήσει μεταξύ 27 Μαρτίου 2013 και 10 Μάρτη του 2014.

Ο Brian Krebs, πρώην δημοσιογράφος της Washington Post και ερευνητής ασφαλείας που δημοσίευσε για πρώτη φορά την παραβίαση ασφάλειας της Target τον περασμένο χειμώνα, αναφέρει στο blog του, ότι η ιστοσελίδα “είχε παραβιαστεί από μια hackers που έχουν παραβιάσει δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιώντας μια ασφαλείας στο λογισμικό της Adobe .”
Όσο για την διαρροή της LaCie, ονόματα των πελατών, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί καρτών πληρωμής, ημερομηνίες λήξης των καρτών, ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης, είναι όλα στα χέρια των hackers.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους πελάτες της από τις 11 Απριλίου του 2014.

Μαζί με το FBI, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούν έρευνες και προσπαθεί να βελτιστοποιήσει την ασφάλεια του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Εν τω μεταξύ, το ψηφιακό της κατάστημα θα παραμείνει κλειστό έως ότου διασφαλιστεί πλήρως.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).