Τρέξτε μια Portable έκδοση των Windows 8 από ένα USB

Θέλετε ένα αντίγραφο των Windows που μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας όπου κι αν πάτε, και να το χρησιμοποιείτε σε οποιοδήποτε υπολογιστή έχει θύρα USB; Ακολουθήστε τον οδηγό για να εγκαταστήσετε μια φορητή έκδοση των Windοws 8 σε έναν σκληρό δίσκο USB που μπορείτε να πάρετε οπουδήποτε.

windows-8-usb

Η έκδοση Enterprise των Windοws 8 έχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Windows To Go που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε μια φορητή έκδοση των Windows σε μια “πιστοποιημένη” μονάδα flash. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν την Enterprise έκδοση των Windοws 8, ούτε μια πιστοποιημένη μονάδα flash. Ωστόσο, υπάρχει ένα εργαλείο που ονομάζεται WinToUSB και κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν έχει σημασία ποια έκδοση των Windοws έχετε το WinToUSB θα κάνει την του.
Σημειώστε ότι η παρακάτω διαδικασία είναι κάτι το διαφορετικό από την εγκατάσταση των Windοws από ένα USB drive, για να εγκαταστήσετε τα Windows σε έναν υπολογιστή που δεν έχει μονάδα CD.
Παρακάτω υπάρχουν τα βήματα εγκατάστασης των Windοws 8 σε μια μονάδα δίσκου USB, ώστε να μπορείτε να τα τρέξετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή θέλετε, να το πάρετε μαζί σας, να το χρησιμοποιήσετε για αντιμετώπιση προβλημάτων, και ούτω καθεξής. Ένα είδος live USB με Wwindows 8 δηλαδή.

Θα χρειαστείτε:

Ένα δίσκο εγκατάστασης των Windοws ή την εικόνα ISO. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα . Τα Windows 8 θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε τη φορητή σας εγκατάσταση σε οποιονδήποτε υπολογιστή, γιατί τα Windows 7 δεν λειτουργούν τόσο καλά με φορητή εγκατάσταση. Αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεύρεσης οδηγών ή προβλήματα ενεργοποίησης, αν χρησιμοποιείτε το ίδιο κλειδί και σε άλλους υπολογιστές.

Μια μονάδα USB. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι προτιμότερος από ένα flash drive, δεδομένου ότι θα τρέχει πολύ πιο γρήγορα. Το USB 2.0 θα είναι αρκετό, αλλά εάν έχετε USB 3.0, σας το συνιστούμε.
Την WinToUSB. Ένα απλό δωρεάν πρόγραμμα που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης.

Το δοκιμάσαμε χρησιμοποιώντας ένα ISO των Windοws 8.1 και ένα USB 2.0 για εξωτερικό σκληρό δίσκο, και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Η ταχύτητα που μας έδωσε ήταν αρκετά ικανοποιητική, και εγκατέστησε αυτόματα τα προγράμματα που χρειάστηκαν. Μέχρι τώρα το USB έχει τρέξει με επιτυχία σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές.

Βήμα πρώτο : Εγκατάσταση του WinToUSB

Κατεβάστε το WinToUSB και εγκαταστήστε το στο σύστημά σας, όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Σημειώστε ότι θα πρέπει να είστε διαχειριστής στον υπολογιστή σας.

Τρέχτε την εφαρμογή, ψάξτε το ISO εγκατάστασης των Windοws. Αν δεν το έχετε , μπορείτε να το κατεβάσετε από τη Microsoft.

win2usb
Βήμα δύο: Δημιουργία του Portable Drive σας

wintousb

Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει το WinToUSB είναι να επιλέξετε το φορητό σας δίσκο.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το σκληρό δίσκο σας και να επιλέξετε το και τα διαμερίσματα εκκίνησης (για το boot). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες σχετικές πληροφορίες από εδώ, αλλά με ένα σκληρό δίσκο USB θα πρέπει απλώς να επιλέξετε την πρώτη κατάτμηση, για το σύστημα και τη δεύτερη σαν διαμέρισμα εκκίνησης, όπως φαίνεται από παραπάνω. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα έχει διαμορφωθεί σαν NTFS.

Αν είστε έτοιμοι μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Η εγκατάσταση θα πάρει μόνο μισή ώρα, ανάλογα βέβαια με την ταχύτητα του σκληρού σας δίσκου.
Αν τελειώσατε μπορείτε να εκκινήσετε την συσκευή σας από το Portable Drive σας

wintousb 1

Μια πραγματικά πολύ γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσει, θα εγκαταστήσει τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για την εκκίνηση. Μετά μπορείτε να ρυθμίσετε το μηχάνημά σας, όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα νέο Windοws 8 PC. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο κάποια πράγματα όπως την ανάλυση οθόνης κλπ. Αν το χρησιμοποιήσετε σε άλλο υπολογιστή, θα χρειαστεί και πάλι λίγο χρόνο για να εγκαταστήσει τα νέα προγράμματα οδήγησης. Απολαύστε το.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).