microsoft windows xp service pack 3

Η Κίνα επιμένει με Windows XP

Η Κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τροποποιημένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος XP, καθώς θεωρεί ότι η αναβάθμιση στο Windows 8 θα ήταν πολύ ακριβή.

microsoft windows xp service pack 3

Η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Windows XP από τη Microsoft έπαψε, επίσημα,  στις 8 Απριλίου, ωστόσο η κινεζική αγορά παραμένει προσηλωμένη σε αυτό. Μάλιστα, τα XP συνεχίζουν να αποτελούν το κύριο λειτουργικό σύστημα της κινεζικής δημόσιας διοίκησης.

Υπολογίζεται ότι ποσοστό 70% των προσωπικών υπολογιστών στη χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί XP, δηλαδή ένας αριθμός περίπου 200 εκατομμυρίων συστημάτων, σύμφωνα με έρευνα της StatCounter. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό χρήσης των XP στις ΗΠΑ έχει περιοριστεί στο ποσοστό του 18%.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή της κινεζικής Εθνικής Διεύθυνσης Πνευματικών Δικαιωμάτων, Yan Xiaohong, στο δίκτυο Sky, η αναβάθμιση σε κάποια νεότερη έκδοση των Windows δεν εξετάζεται καν. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός.

Η Διεύθυνση υπολόγισε ότι για κάθε χρήσης των Windows 8 το κόστος, στην Κίνα, θα ήταν περί τα 103 ευρώ, ενώ με ειδικές το ποσό αυτό θα μπορούσε να κατέβει στα 35 ευρώ. Ωστόσο, ακόμη και έτσι το συνολικό κόστος για τον κινεζικό δημόσιο τομέα θεωρήθηκε υπερβολικό.

Παράλληλα, σε αντίθεση με κυβερνητικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, η Κίνα δεν θα προχωρήσει ούτε και σε συμφωνία επέκτασης υποστήριξης για τα XP με τη Microsoft. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Yan, κινεζικές εταιρείες εργάζονται ήδη ώστε να αναπτύξουν πακέτα βελτίωσης του παλαιού λειτουργικού συστήματος, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κενά ασφαλείας.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).