Μεγάλο κύμα spam στο Twitter, από παραβίαση εφαρμογής τρίτου

Μια πολύ μεγάλη επίθεση Spam εξαπολύθηκε στο Twitter την Τετάρτη που μας πέρασε, καθώς παραβιάστηκαν εκατοντάδες και χρησιμοποιήθηκαν για την κακόβουλων .

twitter-scam

Η επίθεση περιείχε μηνύματα που διαφήμιζαν διάφορες μεθόδους για απώλεια βάρους, ή τρόπους για να αλλάξει κάποιος τη ζωή του.

Ένα μήνυμα ανέφερε “Αν εγώ δεν προσπαθήσω η ζωή μου δεν θα αλλάξει”, και συνοδευόταν με ένα σύνδεσμο. Όσοι είχαν την ατυχία να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο μεταφερόταν σε μια ιστοσελίδα προαγωγής μεθόδων απώλειας βάρους με τη χρήση θαυματουργών χαπιών.

Το Τwitter αντέδρασε αρκετά γρήγορα και άρχισε να προειδοποιεί τα μέλη του ότι τα links είχαν επισημανθεί ως δυνητικά επιβλαβή και άρχισε να εμφανίζει προ προς όσους ήθελαν να έχουν πρόσβαση.

Το Ars Technica αναφέρει ότι η επίθεση φαίνεται να σχετίζεται με παραβιάσεις ασφάλειας σε δικτυακούς τόπους και τρίτων. Δεδομένου ότι ορισμένα από τα πρώτα μηνύματα που προήλθαν από τους παραβιασμένους λογαριασμούς ήταν μαρκαρισμένα με το “μέσω weheartit.com” η πρώτη σκέψη τους ήταν ότι όλα είχαν ξεκινήσει από αυτό το συγκεκριμένο δίκτυο.

Το site όντως παραδέχτηκε στο Ars Technica ότι υπήρχε κακόβουλη δραστηριότητα στο δίκτυο τους και ότι ερευνούσε το θέμα. Πραγματικά το παραβιασμένο δίκτυο, απενεργοποίησε άμεσα τα sign-ins μέσω του Twitter και πρότεινε στους χρήστες τους να χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους για να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους.

Από το weheartit.com ανέφεραν ότι δεν επηρεάστηκαν όλα τα μέλη τους από το «spam» hack και ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για ότι έχουν διαρρεύσει προσωπικές τους πληροφορίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).