Αποκλειστικό: Συμβουλές για τους αναγνώστες του iGuRu.gr από τον Vitaly Kamluk της Kaspersky

Το iGuRu.gr μίλησε με τον Vitaly Kamluk, Principal Security Researcher της Kaspersky Lab. Στόχος της συνέντευξης που ακολουθεί είναι να δώσει στους αναγνώστες μας μια χαρτογράφηση της διαδικτυακής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο κ. Vitaly Kamluk από μια εκτενή περιγραφή με στοιχεία για το τοπίο της διαδικτυακής ασφάλειας στην Ελλάδα, θα σας δώσει πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές για την προσωπική σας ασφάλεια.

Vitaly Kamluk Kaspersky

1) iGuRu.gr Υπάρχουν καταγεγραμμένες επιθέσεις από την Kaspersky Lab στην Ελλάδα;

Οι ψηφιακές επιθέσεις με κακόβουλους κωδικούς αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο και πραγματοποιούνται συνήθως με τις ίδιες μεθόδους. Ο πιο επικίνδυνος και ταυτόχρονα ο πιο συνηθισμένος φορέας επιθέσεων είναι το λεγόμενο “drive-by download”, το οποίο εκμεταλλεύεται τρωτά σημεία στους browsers και στα plug-ins τους, με σκοπό να τοποθετήσει κακόβουλο λογισμικό στον του θύματος, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη και χωρίς να είναι ορατό σε αυτόν. Οι επιθέσεις αυτού του είδους αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 68% του συνόλου των κακόβουλων επιθέσεων στην Ελλάδα. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014, η Ελλάδα βρέθηκε στη 18η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη με τις χώρες που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από malware. Σε ποσοστό 30,65%, οι Έλληνες πελάτες μας που συμμετέχουν στο cloud δικτυό μας (Kaspersky Security Network) αντιμετώπισαν τουλάχιστον μία απόπειρα επίθεσης malware.

Λίγοι είναι οι τύποι των επιθέσεων που προσαρμόζονται στα δεδομένα συγκεκριμένων χωρών. Για παράδειγμα, μεταξύ αυτών βρίσκονται οι επιθέσεις malware που στοχοποιούν ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, καθώς η μέθοδος της επίθεσης πρέπει να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες τραπεζικές ιστοσελίδες και στις αντίστοιχες διαδικασίες εξουσιοδότησης συναλλαγών.

Επιπλέον, στο πρώτο εξάμηνο του 2014, το ποσοστό των επιθέσεων phishing που χρησιμοποίησαν μηχανές ς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασε στα υψηλότερά του επίπεδα αγγίζοντας το 44,47%. Αυτά τα portals είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους phishers, καθώς προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, και κυρίως σε υπηρεσίες mail.

Η κατηγορία «online οικονομικές συναλλαγές» βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 25%. Αφορά επιθέσεις phishing με τη χρήση συστημάτων πληρωμής (8,56%), και σε επιθέσεις εναντίον τραπεζών και e-shops. Τα κοινωνικά δίκτυα και τα blogs είναι ένας ακόμη δημοφιλής στόχος μεταξύ των phishers στην Ελλάδα (21,24%), ενώ τα online παιχνίδια δεν αποτελούν συνήθη στόχο του phishing, καθώς δέχτηκαν μόλις το 5% των επιθέσεων.

Στον παρακάτω πίνακα περιλαμβάνονται στοιχεία για τις υπηρεσίες/ εταιρείες που ήταν στόχος phishing στην Ελλάδα, στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα σχετικά ποσοστά βασίζονται σε δεδομένα από τα εργαλεία anti-phishing της Kaspersky Lab, τα οποία εντοπίζουν όλα τα phishing links που επιχείρησαν να ακολουθήσουν οι χρήστες (είτε συμπεριλαμβάνονταν σε ένα spam e-mail, είτε βρίσκονταν στο Internet).

greece Kaspersky

2) iGuRu.gr: Τι γνώμη έχετε για την διαδικτυακή ασφάλεια και τις υποδομές (Κρατικοί και εταιρικοί μηχανισμοί) στην Ελλάδα;

Τα παραμένουν ένα πολύ δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, θα επηρεάσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα τμήματα Πληροφορικής δεν διαθέτουν τον απαραίτητο προϋπολογισμό για την αναβάθμιση του hardware. Επομένως, οι εταιρείες και οι κυβερνητικοί οργανισμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα που είναι ήδη 13 ετών και δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφάλειας.

3) iGuRu.gr: Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει ασφάλεια στο Διαδίκτυο;

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι το Internet είναι γενικά μια αρκετά ασφαλής . Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για πολύ προσωπικά μας θέματα, όπως dating, ψώνια, επικοινωνία, διαχείριση οικονομικών κλπ. Το με το Διαδίκτυο είναι ότι όταν κάτι πάει στραβά, η κατάσταση μπορεί να πάρει πολύ άσχημη τροπή, πολύ γρήγορα. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά κατακερματισμένο. Μερικοί online πόροι διαθέτουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ασφάλειας και πολύ ισχυρή υποδομή, ενώ άλλοι έχουν ξεχαστεί και παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτοι. Υπάρχουν επίσης sites που θεωρούμε πολύ ασφαλή και ισχυρά, που όμως τείνουν να γίνουν ευάλωτα, λόγω του υπερβολικού αριθμού αλληλεξαρτήσεων μεταξύ των συστημάτων. Είναι αδύνατο να προστατεύσουμε κάθε ένα κομμάτι των πληροφοριακών μας συστημάτων.

Όταν χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να συμβεί το χειρότερο και ότι πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούμε και μερικούς πόρους που βρίσκονται έξω από τον κόσμο του Internet τον οποίο εμπιστευόμαστε, όπως ιατρικά συστήματα, κρατικές υπηρεσίες κ.α., που επίσης χρησιμοποιούν το Internet. Έτσι, όταν εκδηλώνεται κάποιο σοβαρό περιστατικό – όπως η ευπάθεια Heartbleed, το hacking του eBay, κλπ. – οι επιπτώσεις είναι τεράστιες.

Μπορώ να σας δώσω μερικές βασικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν ένα χρήστη να παραμείνει ασφαλής:

1. Κατά την αποστολή προσωπικών δεδομένων ή εμπιστευτικών πληροφοριών σε κάποιον, βεβαιωθείτε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι πράγματι αυτός/ αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι.
2. Να είστε καχύποπτοι με προτάσεις spam. Μην πιστεύετε σε μια απρόσμενη νίκη ή ότι σας προσφέρουν αγαθά ή φάρμακα δωρεάν.
3. Μην ακολουθείτε links που βρίσκονται σε μηνύματα από άγνωστους αποστολείς.
4. Να ελέγχετε την αυθεντικότητα της διεύθυνσης URL όταν εισάγετε προσωπικά δεδομένα. Να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε αν οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων περιέχουν επιπλέον γράμματα ή σύμβολα, καθώς πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα τεχνάσματα των απατεώνων που στοχεύουν απρόσεκτους χρήστες.
5. Όταν πληκτρολογείτε passwords, να χρησιμοποιείτε μόνο ασφαλείς συνδέσμους https (ένα διευρυμένο πρότυπο πρωτόκολλο http, το οποίο υποστηρίζει την κρυπτογράφηση).
6. Περιορίστε τον όγκο των προσωπικών σας πληροφοριών στις οποίες υπάρχει δημόσια πρόσβαση.
7. Να χρησιμοποιείτε μόνο σύνθετους κωδικούς πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς και υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας μόνο έναν απλό κωδικό πρόσβασης για λογαριασμούς e-mail και κοινωνικής δικτύωσης, είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα μικρό κλειδάκι για να κλειδώσετε την κύρια είσοδο του σπιτιού σας. Για να μην βασανίζετε τον εαυτό σας στην προσπάθεια να θυμηθείτε τόσους πολλούς κωδικούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λύσεις όπως το Kaspersky Password Manager, ένα σύστημα ασφάλειας που θυμάται και προφυλάσσει κωδικούς πρόσβασης.
8. Δημιουργείστε δύο λογαριασμούς e-mail, έναν αυστηρά ιδιωτικό (που δεν θα χρησιμοποιείτε σε δημόσιες πηγές) για τα προσωπικά σας μηνύματα και έναν «δημόσιο» για chats, , κτλ.
9. Να χρησιμοποιείτε μόνο νόμιμο λογισμικό (ή ανοιχτό λογισμικό από ασφαλείς πηγές), καθώς αυτό μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή απόδοση του υπολογιστή σας και να κρατήσει τα δεδομένα σας ασφαλή.
10. Να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό σας. Επίσης, απεγκαταστήστε προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε πια
11. Να χρησιμοποιείτε σύνθετες λύσεις ασφάλειας (file/mail/web anti-virus και firewall) με ενημερωμένες βάσεις anti-virus. Να είστε καχύποπτοι με τα αρχεία που έχετε λάβει από το δίκτυο. Πριν ανοίξετε ένα αρχείο, ελέγξτε αν περιέχει ιούς.

4) iGuRu.gr:  Πως διασφαλίζει η Kaspersky Lab τα προσωπικά και τα ευαίσθητα δεδομένα ενός απλού χρήστη και μιας εταιρείας;

Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν smartphone, PC και tablet, θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, για να διασφαλίσουν ότι όλες οι συσκευές τους προστατεύονται με ένα ολοκληρωμένο λογισμικό ασφαλείας, όπως για παράδειγμα, το Kaspersky Internet Security – Multi-Device. Η εγκατάσταση μιας αποτελεσματικής λύσης μπορεί να δώσει στον χρήστη την προστασία που χρειάζεται, για να αποφύγει οποιαδήποτε «μόλυνση» από ψηφιακές απειλές, ειδικά αν χρησιμοποιεί τις συσκευές για online πληρωμές, επισκέψεις σε κοινωνικά δίκτυα και για άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με προσωπικές πληροφορίες.

Για να περιορίσουν τους υφιστάμενους και τους υς κινδύνους, οι εταιρείες οφείλουν να διαθέτουν μια αποτελεσματική και εύχρηστη λύση ασφάλειας, όπως το Kaspersky Endpoint Security for Business, το οποίο καλύπτει όλους τους πιθανούς κινδύνους για όλο το φάσμα των πληροφοριακών τους συστημάτων και εφαρμογών. Πρέπει, επίσης, να έχουν υιοθετήσει επαρκείς πολιτικές ασφάλειας, τις οποίες μπορούν να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι.

Η Kaspersky Lab διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων για οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το Διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο μέρος.

6) iGuRu.gr: Ποια είναι η γνώμη σας για το “σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν anti-virus”;

Ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Kaspersky Lab, έχει δώσει μία εξαιρετική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι: «Τα τελευταία χρόνια, έχω ακούσει αρκετές φορές ότι οι λύσεις antivirus θεωρούνται νεκρές. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα εδώ μαζί μας – και παραμένουν ολοζώντανες. Συμφωνώ απόλυτα ότι οι λύσεις ενός επιπέδου που απλώς εντοπίζουν ιούς με βάση υπογραφές, δεν πλησιάζουν καν επίπεδα προστασίας που να θεωρούνται επαρκή – ούτε για τους μεμονωμένους χρήστες, ούτε για μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό αποτελούσε πραγματικότητα για πολλά χρόνια. Σήμερα, η ασφάλεια είναι ένας συνδυασμός διάφορων τεχνολογιών – ευρετικές, sandboxing, cloud προστασία κλπ. – που αποτελούν βασικά στοιχεία για κάθε ποιοτική λύση ασφάλειας, πέρα από τα κλασικά και δοκιμασμένα εργαλεία εντοπισμού ιών με βάση υπογραφές».

7) iGuRu.gr: Μετά τις διαρροές από τον Snowden, η Kaspersky Lab έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή;

Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές πτυχές τους, οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν δεν επηρεάζουν την καθημερινή μας δουλειά. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και στην Ομάδα Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάλυσης, παρακολουθούν και αναλύουν συνεχώς τη σοβαρότητα και την έκταση των υφιστάμενων και των αναδυόμενων ψηφιακών απειλών. Για παράδειγμα, με την έρευνα των ειδικών μας, μπορέσαμε να αποκαλύψουμε εξελιγμένες εκστρατείες όπως το Flame, το Stuxnet, το Mask κ.α. Αυτή η κορυφαία πληροφόρηση σχετικά με τις απειλές ενσωματώνεται στο χαρτοφυλάκιο των βραβευμένων προϊόντων μας, καθώς δέσμευση μας είναι να προσφέρουμε ασφάλεια στους πελάτες μας, ανεξάρτητα από την προέλευση της πηγής των απειλών. Βελτιώνουμε συνεχώς τη λειτουργικότητα των προϊόντων μας και δρομολογούμε τα νέα μας προϊόντα, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχουμε χαράξει. Αξίζει να σας αναφέρω ότι βάσει των σχεδίων μας, θα παρουσιάσουμε σύντομα τη νέα γενιά της καταναλωτικής μας λύσης Kaspersky Internet Security.

8) iGuRu.gr: Το 2014 στην Ελλάδα παρατηρήσαμε μια άνοδο στη λειτουργία εγχώριων online αγορών. Τι ρίσκα υπάρχουν σε μια διαδικτυακή αγορά και πως μπορεί η εταιρεία σας να βοηθήσει;

Με τις online αγορές μπορούμε να εξοικονομήσουμε πολύ χρόνο και να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη. Με βάση έρευνα (PDF)  που πραγματοποιήσαμε, οι online αγορές αποτελούν την πιο δημοφιλή δραστηριότητα, καθώς το 87% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη χρησιμοποιεί αυτές τις υπηρεσίες. Ωστόσο, οι ίδιες τεχνολογίες κάνουν ευκολότερη τη ζωή και των online εγκληματιών, προσφέροντάς τους νέους και εύκολους τρόπους για να κλέβουν τα χρήματα των χρηστών. Η χρήση κλεμμένων δεδομένων σχετικά με τις πληρωμές είναι ένας αποτελεσματικός και δημοφιλής τρόπος για γρήγορο κέρδος. Παρότι οι τράπεζες προσπαθούν να προστατεύσουν τους πελάτες τους, οι επιθέσεις εναντίον μεμονωμένων χρηστών παραμένουν αρκετά συνηθισμένες. Το «χακάρισμα» μίας τράπεζας απαιτεί περισσότερο χρόνο, είναι πιο ακριβό και εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο για τους απατεώνες. Αντίθετα, πολλοί μεμονωμένοι χρήστες χρησιμοποιούν υπολογιστές με διάφορες ευπάθειες, κάτι που κάνει την παραβίαση τους πιο εύκολη. Κλέβοντας ένα σχετικά μικρό ποσό από κάθε παραβιασμένο online τραπεζικό λογαριασμό, ένας ψηφιακός εγκληματίας έχει λιγότερες πιθανότητες να εντοπιστεί.

Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες, όταν κάνουν online αγορές. Συγκεκριμένα:

• Τα τραπεζικά Trojans που μπορούν να προσβάλουν συσκευές και να συλλέξουν πληροφορίες πληρωμών. Μερικά από αυτά μπορούν ακόμα και να πραγματοποιούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές εκ μέρους των χρηστών.
• Το phishing ή η δημιουργία ψεύτικων αντιγραφών ιστοσελίδων με σκοπό την απόκτηση εμπιστευτικών δεδομένων των χρηστών, αποτελούν μια συνηθισμένη ψηφιακή απειλή. Βασικός σκοπός του phishing είναι να πείσει τα θύματα ότι επισκέπτονται ένα αυθεντικό site και όχι ένα ψεύτικο. Μπορεί να είναι η ιστοσελίδα ενός online καταστήματος ή μιας τράπεζας. Αυτές οι προσπάθειες στέφονται συχνά από επιτυχία. Έτσι, οι εκστρατείες phishing χρησιμοποιούνται τόσο ως εργαλείο άντλησης πληροφοριών, όσο και ως κομμάτι μίας σύνθετης επίθεσης που παρασύρει τους χρήστες σε μία σελίδα, απ' όπου το κακόβουλο λογισμικό «κατεβαίνει» στις συσκευές τους.

Εκτός από τις βασικές συμβουλές ασφάλειας που αναφέραμε προηγουμένως, όταν πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια αγορά, συμβουλεύουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν λύσεις online ασφάλειας, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις στον τομέα του «ψηφιακού εγκλήματος» και να εντοπίζουν τις προσπάθειες υποκλοπής ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών πριν τα οικονομικά τους στοιχεία πέσουν σε λάθος χέρια.

Αυτή είναι η αρχή που χαρακτηρίζει τις τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014, μία ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας για συσκευές με λειτουργικά συστήματα Windows, OS X και Android.

Τα PC με Windows γίνονται στόχοι επιθέσεων πιο συχνά σε σχέση με τις συσκευές που «τρέχουν» άλλα λειτουργικά συστήματα. Γι' αυτό, η λύση της Kaspersky Lab περιλαμβάνει τη λειτουργία Safe Money για PC. Πρόκειται για μια μία υψηλού επιπέδου τεχνολογία, η οποία έχει αναπτυχθεί για την προστασία των online οικονομικών συναλλαγών των πελατών. Αυτή η τεχνολογία συνδυάζει μία εντυπωσιακή γκάμα δυνατοτήτων όπως:

• Η αυτόματη επαλήθευση των πιστοποιητικών ασφάλειας για sites τραπεζών ή ηλεκτρονικών πληρωμών
• Η λειτουργία σάρωσης για τον άμεσο εντοπισμό οποιασδήποτε ευπάθειας στους υπολογιστές των πελατών, η οποία θα μπορούσε να τους καταστήσει τρωτούς απέναντι σε μία επίθεση
• Η ενεργοποίηση δύο επιπέδων ασφάλειας για την εισαγωγή δεδομένων – του Secure Keyboard και του Virtual Keyboard – τα οποία διασφαλίζουν ότι τα passwords και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών μπορούν να πληκτρολογηθούν χωρίς το φόβο υποκλοπών.

Το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014 ενσωματώνει προληπτικές τεχνολογίες ασφάλειας, με στόχο να εξαλείψει το βασικό πρόβλημα – που δεν είναι άλλο από τις οικονομικές απάτες. Παράλληλα, πολλαπλασιάζει τα οφέλη από τις διαδικτυακές πληρωμές.

9) iGuRu.gr: Σκέφτεται η Kaspersky να προσφέρει μελλοντικά προστασία σε πλατφόρμες Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS);

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών μας, το ποσοστό των κακόβουλων κωδικών που εισέρχονται στις ιστοσελίδες μέσα από πλατφόρμες CMS, όπως Joomla, WordPress και Drupal, είναι ιδιαίτερα μικρό, ειδικά σε σύγκριση με άλλες γνωστές και αναδυόμενες ψηφιακές απειλές. Σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιεχομένου των ιστοσελίδων, είναι καλύτερο να καλύπτουμε όχι μόνο αρκετές και διαφορετικές πλατφόρμες CMS, αλλά να ελέγχουμε όλα τα αρχεία και τους φακέλους σε επίπεδο συστήματος, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα CMS. Το χαρτοφυλάκιο της Kaspersky Lab περιλαμβάνει κατάλληλες λύσεις ασφάλειας για περιβάλλοντα Microsoft Windows, Microsoft Windows Server Enterprise Edition και Linux. Όσον αφορά στα εργαλεία συνεργασίας, όπως το Microsoft SharePoint, η Kaspersky Lab προσφέρει το χαρακτηριστικό Safe Collaboration ως μέρος της σουίτας Kaspersky Endpoint Security for Business. Και βεβαίως, απαιτείται η τακτική ανανέωση του λογισμικού μιας πλατφόρμας CMS, ώστε να διασφαλίσει ότι το λειτουργικό σας σύστημα και η εγκατεστημένη πλατφόρμα CMS είναι ενημερωμένα και κατάλληλα προστατευμένα απέναντι στις γνωστές ευπάθειες.

10) iGuRu.gr: Γιατί Kaspersky;

Στη σημερινή αγορά των λύσεων ψηφιακής ασφάλειας, είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μοναδικότητα στη λειτουργικότητα. Η διαφοροποίηση αφορά περισσότερο στις διάφορες τεχνολογικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν οι πάροχοι λύσεων στα προϊόντα τους.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάνουν την Kaspersky Lab ξεχωριστή. Πρώτα απ' όλα, δημιουργούμε όλα τα προϊόντα μας μόνοι μας, γιατί διαθέτουμε το όραμα και τη δυνατότητα να το κάνουμε. Σε σχέση με κάποιους ανταγωνιστές της, η Kaspersky Lab σπάνια αγοράζει λύσεις από τρίτους για να τις ενσωματώσει στο λογισμικό της. Αυτό προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ακεραιότητα στις δυνάμεις μας και διασφαλίζει την ευκολότερη διαχείριση των λύσεων ασφάλειας.

Δεύτερον, παρέχουμε ήδη τεχνολογίες που ανεξάρτητοι φορείς (όπως η Gartner και η Forrester) αναγνωρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν τις μελλοντικές τάσεις του χώρου της ασφάλειας πληροφοριών. Επίσης, ακολουθούμε μια πολιτική «μηδενικών παραλείψεων» που υποστηρίζεται από μία από τις καλύτερες whitelists (βάσεις δεδομένων νόμιμου λογισμικού) της αγοράς, η οποία – βάσει ανεξάρτητων δοκιμών – περιλαμβάνει το 97% των εταιρικών λύσεων λογισμικού και το 96% των καταναλωτικών λογισμικών. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την εξέλιξη της προστασίας από τις απειλές που εκμεταλλεύονται ευπάθειες που δεν είναι ήδη γνωστές (zero-day απειλές). Βάσει αυτή της πολιτικής, μόνο οι λύσεις λογισμικού που περιλαμβάνεται στη whitelist, η οποία συντηρείται καθημερινά, μπορούν να «τρέξουν» στις συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι κανένα καινούριο κακόβουλο λογισμικό δεν θα μπορέσει να «τρέξει» σε έναν προστατευμένο υπολογιστή. Προβλέψαμε την επιτυχία αυτής της αρκετά χρόνια πριν πολλοί από τους ανταγωνιστές μας αρχίσουν να τη συνειδητοποιούν.

Τόσο οι καταναλωτικές, όσο και οι εταιρικές λύσεις της Kaspersky Lab βρίσκονται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων στους τομείς τους. Υπερέχουν σε σχέση με εναλλακτικές λύσεις σε αρκετά χαρακτηριστικά, κάτι που αποδεικνύεται και από τις δοκιμές που πραγματοποιούν ανεξάρτητα εργαστήρια (AV-Comparatives, AV-Test, κ.ά.).

Βάσει των στατιστικών που έχουμε συγκεντρώσει από τους πιο έγκυρους οργανισμούς δοκιμών, η Kaspersky Lab καταλαμβάνει στην πρώτη θέση στην κατάταξη με τις τρεις κορυφαίες εταιρείες λύσεων ασφάλειας. Η κατάταξη αυτή βασίζεται στο κατά πόσο οι λύσεις κατέγραψαν σταθερά καλές επιδόσεις σε ανεξάρτητες δοκιμές καθ' όλο το 2013. Οι λύσεις της Kaspersky Lab κατέλαβαν την πρώτη θέση σε 41 από τις συνολικά 79 δοκιμές, ενώ σε 20 βρέθηκαν στη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Η Kaspersky Lab βρέθηκε στις τρεις πρώτες θέσεις πολύ περισσότερες φορές από τους ανταγωνιστές της. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες να βρείτε και σε αυτό το link..

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Vitaly Kamluk, για τις πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις του, και γενικότερα την Kaspersky Lab για το έργο της. Ευχαριστούμε επίσης τον συνεργάτη μας κ. Κωνσταντίνο Μέμμο για την πολύτιμη βοήθεια του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).