VDSL από 1.500 νέες καμπίνες του ΟΤΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ επεκτάθηκε τον Ιούνιο στο Χαλάνδρι και στην Ηλιούπολη. Πριν το τέλος του 2014 προγραμματίζονται επιπλέον 1.500 νέες υπαίθριες καμπίνες σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως Κηφισιά, Ν. Κηφισιά, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ηράκλειο, Χολαργός, Καλαμάκι, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή και Ωραιόκαστρο, Καλαμαριά και Θέρμη.
ote vdsl
Με την παροχή υπηρεσιών VDSL από την καμπίνα διευρύνεται ο αριθμός των δυνητικών χρηστών που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ίντερνετ με ταχύτητες έως 30Mbps/2,5Mbps ή και έως 50Mbps/5Mbps, καθώς στο VDSL η απόσταση από το σημείο πρόσβασης είναι καθοριστική για να επιτευχθούν οι υψηλότερες ταχύτητες. Με την μεσολάβηση οπτικών ινών από την καμπίνα στο αστικό κέντρο, η κάλυψη επεκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών

Παράλληλα, από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του 2014, 150 νέα αστικά κέντρα εκτός των περιοχών Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα δίνουν ταχύτητες VDSL, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΟΤΕ

Το VDSL είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.200.000 νοικοκυριά και σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του Ομίλου είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου VDSL του ΟΤΕ να ανέλθει σε 30% μέσα στο 2014.

4G: πληθυσμιακή κάλυψη 70% έως το τέλος του χρόνου

Παράλληλα, το δίκτυο 4G της COSMOTE αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Από την αρχή του χρόνου, υπηρεσίες 4ης γενιάς έχουν ενεργοποιηθεί στη Λαμία, την Άρτα, το Μεσολόγγι, την Ιεράπετρα, τα χωριά Αποκορώνου Χανίων, το Δυτικό Πήλιο, το Ωραιόκαστρο, αλλά και στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σαλαμίνα και την Τήλο. Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, η κάλυψη 4G επεκτάθηκε σε περιοχές της Κέρκυρας, της Σάμου, της Λέρου, της Δυτικής Ρόδου και της Χερσονήσου Χανίων, αλλά και στο Αγρίνιο, τα Γρεβενά, την Ηγουμενίτσα και την Αμαλιάδα.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα . Ήδη πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο 4G της COSMOTE, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.

Επενντας σταθερά στην αναβάθμιση και επέκταση του προηγμένου δικτύου της, η COSMOTE είναι σήμερα σε θέση να προσφέρει απίστευτα γρήγορο internet, διαθέτοντας ένα από τα πιο γρήγορα και ποιοτικά δίκτυα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μετρήσεις κοινού στο SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης ς μετρήσεων internet παγκοσμίως, και της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας μετρήσεων δικτύων, P3 Communications.

in

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).