Πτώση των πωλήσεων iPad

Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις του iPad, σηματοδοτώντας πιθανώς μία καθοδική πορεία όσον αφορά στη ζήτηση του διάσημου tablet της Apple: όπως έγινε γνωστό, οι πωλήσεις του iPad έχουν πέσει στα 13,3 εκατ., κάτι που συνιστά σημαντική μείωση σε σχέση με τα 26 εκατ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.

apple-ipad-mini

Η πτώση αυτή σημαίνει ότι στην «εμπροσθοφυλακή» της εταιρείας βρίσκεται το iPhone, το οποίο πούλησε 35,2 εκατ. μονάδες- άνοδο της τάξης του 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Γενικότερα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 37,4 δισ. δολάρια (άνοδος της τάξης του 6%, με κέρδη 7,7 δισ. ανοδικά κατά 12%) για το τρίμηνο του Ιουνίου, με την Apple να προβλέπει ότι θα κινηθούν μεταξύ 37 και 40 δισ. το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ, έχει προαναγγείλει νέα τα και υπηρεσίες.

Ανοδική πορεία σημείωσαν τα desktop συστήματα Mac, της τάξης του 18%, με πωλήσεις 4,4 εκατ. κομματιών, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών της .

Όσον αφορά στην πτώση των πωλήσεων του iPad (σημειώνεται ότι κάτι που φαίνεται να επιδεινώνει την κατάσταση είναι ότι οι πελάτες αγοράζουν φθηνότερα iPads, με το iPad mini να επισκιάζει τα μεγαλύτερα «αδέλφια του»), κατά τον Τιμ Κουκ η συμφωνία με την ΙΒΜ αναμένεται να αλλάξει τα , βοηθώντας τη συσκευή να εδραιωθεί στον επαγγελματικό τομέα.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).