Microsoft: ενοποίηση διαφορετικών εκδόσεων Windows σε μια πλατφόρμα

Την πρόθεση της ενοποιήσει τις κύριες εκδόσεις των Windows σε μία ενιαία πλατφόρμα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, στην συνδιάσκεψη για τα αποτελέσματα τριμήνου.

microsoft

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Insider, o Ναντέλα έκανε λόγο για «ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο καλύπτει όλα τα μεγέθη οθονών».

«Θα ομαλοποιήσουμε την επόμενη των Windows, από τρία λειτουργικά συστήματα σε ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα, για οθόνες κάθε μεγέθους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν «είχαμε πολλαπλές ομάδες που δούλευαν πάνω σε διαφορετικές εκδόσεις των Windows. Tώρα έχουμε μία ομάδα, με μία κοινή αρχιτεκτονική. Αυτό μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε σε κλίμακα, δημιουργώντας Universal Windows Apps».

Στη συνδιάσκεψη για τον Απρίλιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει εργαλεία για Universal Windows Apps, τα οποία επιτρέπουν στους developers να κάνουν τις εφαρμογές τους συμβατές με τις κύριες εκδόσεις των Windows, Windows Phone, Xbox.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία θα συνεχίσει την πώληση διαφορετικών εκδόσεων των λειτουργικών της συστημάτων (για παράδειγμα Windows Pro, Windows Enterprise κ.α.), ωστόσο οι ομοιότητες θα είναι πολύ περισσότερες από ό,τι οι διαφορές, με τον Ναντέλα να υπόσχεται ενοποίηση των καταστημάτων και των πλατφορμών για εμπόριο και developers.

Η εταιρεία ανακοίνωσε της τάξης του 7% στα έσοδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στα 4,6 δισ. δολάρια, τη στιγμή που κατά την ίδια περίοδο του προηγουμένου έτους ανέρχονταν στα 4,97. Σημαντικό ρόλο σε αυτό φαίνεται να έπαιξε η εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia, που, κατά τη Microsoft,  σημείωσε απώλειες 692 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).