Παραβίαση λογαριασμών της StubHub

Η εταιρεία πώλησης εισιτηρίων online, , προσπάθησε να καθησυχάσει τους πελάτες της για ότι οι τους είναι ασφαλείς, μετά από την ανακάλυψη μιας διεθνής απάτης που εκμεταλλεύτηκε περισσότερους από 1.600 λογαριασμούς στην StubHub.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην eBay, δήλωσε στους πελάτες της από δημοσιεύσεις στο Twitter και το Facebook ότι οι λογαριασμοί τους είναι ασφαλείς, και ότι τα τεχνικά και οικονομικά συστήματα της δεν παραβιάστηκαν.
StubHub

“Οι λογαριασμοί σας είναι ασφαλείς και δεν υπήρξαν εισβολές σε τεχνικά ή οικονομικά μας συστήματα,” αναφέρει η εταιρεία στη δημοσίευση του Facebook. “Πριν από ένα χρόνο, λιγότερο από ένα 0.006 τοις εκατό των λογαριασμών των πελατών μας ήταν προσβάσιμοι από εγκληματίες του κυβερνοχώρου που είχαν στα χέρια τους στοιχεία και κωδικούς ς των πελατών μέσα από παραβιάσεις δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες .

“Η ομάδα μας επικοινώνησε αμέσως με τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την απάτη, για την επιστροφή κάθε μη εξουσιοδοτημένης συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε από τον λογαριασμό τους και βοήθησε με την αλλαγή κωδικών πρόσβασης.” “Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές της Νέας Υόρκης και γενικότερα με τις Αρχές από όλο τον κόσμο για να οδηγηθούν οι απατεώνες στη δικαιοσύνη.”

Στην απάτη η οποίο ξεκίνησε το περασμένο έτος, συμμετείχαν δύο Ρώσοι υπήκοοι, οι οποίοι μέσα από παραβιασμένους λογαριασμούς αγόρασαν μέχρι και 3.500 εισιτήρια χρησιμοποιώντας τα προϋπάρχοντα στοιχεία πληρωμής. Στη συνέχεια απέστειλαν τα τα εισιτήρια σε δύο άτομα στο Μανχάταν και το Νιου Τζέρσεϊ, οι οποίοι τα μεταπωλούσαν. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να αποκομίσουν κατ ‘εκτίμηση 1.5 εκατομμύρια δολάρια.

Για τους έξι από τους κυβερνο-εγκληματίες που εμπλέκονται στην απάτη έχουν εκδοθεί εντάλματα στη Νέα Υόρκη, από τον Εισαγγελέα του Μανχάταν, Cyrus Vance Jr., ο οποίος τους παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία κακουργήματος.

“Οι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως το ξέπλυμα χρήματος, διακεκριμένη κλοπή, και ποινική κατοχή κλοπιμαίων.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).