Internet Explorer μακριά και αγαπημένοι

Η αγορά των browsers είναι μια μεγάλη ανταγωνιστική αρένα που κυριαρχείται συνήθως από τρεις μεγάλους παίκτες: την Microsoft, τη Google και το . Υπάρχουν και άλλοι browsers, όπως ο Safari και η Opera, αλλά ως επί το πλείστον, ο Internet Explorer, ο Chrome και ο Firefox είναι τα ονόματα που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν οι περισσότεροι καταναλωτές.

Ενώ τα προγράμματα περιήγησης είναι δωρεάν, υπάρχουν πολλά χρήματα τα οποία δεν βλέπουμε και δεν ακούμε. Γιατί; Όταν ένας χρήστης εγκαθιστά ένα πρόγραμμα περιήγησης, η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης φέρνει και τα έσοδα για τις εταιρείες αυτές. Για παράδειγμα, ο Firefox πωλεί τα δικαιώματα στην Google για να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναζήτησης της εφαρμογής για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο λόγος που η Google πληρώνει ευχαρίστως αυτό το ποσό είναι γιατί έχει τεράστια κέρδη, καθώς οι χρήστες του Firefox αναζητώντας μέσω του Google, επιτρέπουν στην εταιρεία να μοιραστεί τις διαφημίσεις της σε ένα ευρύτερο κοινό.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε το Bromium (Bromium Security Report PDF), ο Internet Explorer ήταν το πιο ευάλωτη πρόγραμμα περιήγησης στο Web κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι εταιρεία αναφέρει ότι στην Ιρλανδία βρέθηκαν τα πιο ενημερωμένα και τα πιο ευάλωτα προϊόντα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ξεπερνώντας το Java και το Flash.

internet explorer

Το παραπάνω γράφημα δείχνει το trending των τρωτών σημείων. Οι μπάρες αντιπροσωπεύουν τα τρωτά σημεία το 2013 και εκείνες με το κόκκινο χρώμα είναι για το 2014. Όπως μπορείτε να δείτε, τα τρωτά σημεία του Internet Explorer αυξήθηκαν το 2014, σε σύγκριση με το 2013, και ο αριθμός είναι αρκετά πιο υψηλός σε σύγκριση με τα άλλα προϊόντα που εξετάστηκαν.

Γιατί είναι το Internet Explorer στην κορυφή της λίστας; Η απάντηση πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιρλανδία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παλιότερες εκδόσεις του Internet Explorer, όπως την IE6, που είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένη στα unpatched συστήματα με Windows XP. Βέβαια άλλος ένας λόγος είναι ότι ο IE σαν πρόγραμμα δεν είναι και τόσο ασφαλές παρ-όλες τις διορθώσεις της Microsoft. Αντίθετα Firefox και Chrome δείχνουν να έχουν λιγότερες ευπάθειες το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ο Chrome βέβαια συγκριτικά με το 2013 τα πάει πολύ καλύτερα.

Θεωρούμε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια σας, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η κοινή λογική που είναι ο καλύτερος μηχανισμός ασφαλείας. Αν μια ιστοσελίδα σας ζητά να εγκαταστήσετε ένα νέο add-on ή να κατεβάσετε ένα , ή να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο για να κατεβάσετε μια εφαρμογή, καλό θα ήταν απλά να εγκαταλείψετε αυτή τη σελίδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).