BYOD vs. CYOD: Τι είναι κατάλληλο για την επιχείρηση σας;

Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να επικρατεί η τάση BYOD (bring your own device), η οποία μπορεί να θεωρηθεί μια επανάσταση στον χώρο του IT, απελευθερώνοντας τους εργαζόμενους από τα δεσμά του αναχρονισμένου ή του παλαιού hardware και τους έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή αυτοί επιθυμούν.

symantec byod BYOD

Τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν τους προσωπικούς τους υπολογιστές στο σπίτι και γνωρίζουν πώς να τους χρησιμοποιούν, έτσι μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην εργασία τους και λιγότερο χρόνο στο να προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο μία εφαρμογή δεν διαθέτει ένα χαρακτηριστικό.
Υπάρχουν, όμως, και αρκετά μειονεκτήματα στην τάση BYOD, και τα περισσότερα από αυτά αφορούν στην . Αρχικά, αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι τα δεδομένα της εταιρείας απομακρύνονται από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας κάθε βράδυ και οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτά συχνά έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό του ΙΤ να βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση να επαναφέρει τα . Σύμφωνα με την έρευνα Osterman το 15% των εργαζομένων πιστεύει ότι έχει «ελάχιστη έως μηδαμινή» ευθύνη για την προστασία των εταιρικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στην προσωπική τους συσκευή, γεγονός το οποίο δημιουργεί νέα ερωτήματα.
Διαθέτοντας τέτοια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών συσκευών και δυνατότητα συνδυασμού εταιρικών και προσωπικών δεδομένων και εφαρμογών η ασφάλεια των συσκευών που εντάσσονται στην τάση BYOD είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Αυτή είναι και η αιτία που μία παραλλαγή της τάσης BYOD έχει κάνει την εμφάνισή της για να μετριάσει τον κίνδυνο. Η τάση CYOD, (choose your own device) δίνει στους εργαζομένους την ελευθερία να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή που γνωρίζουν και μπορούν να χειριστούν, αλλά μέσα από τις επιλογές ενός προ-εγκεκριμένου κατάλογου. Ουσιαστικά η τάση αυτή προσδίδει μία ποικιλία σε μια ευρεία γκάμα τυποποιημένων συστημάτων.
Τα οφέλη που προσφέρει η τάση CYOD είναι τεράστια, καθώς κάθε μπορεί να έχει προ-εγκατεστημένο το κατάλληλο λογισμικό ασφάλειας και ο διαχειριστής της εταιρίας να εισάγει τις κατάλληλες ρυθμίσεις firewall και δικτύου. Με λίγες μόνο διαφορετικές προδιαγραφές είναι πιο εύκολος ο έλεγχος του εξοπλισμού και επίσης, μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των δεδομένων.
Τα μειονεκτήματα των εταιρειών, οι οποίες δίνουν στους εργαζομένους τους, την ελευθερία της τάσης BYOD, είναι η σχετική έλλειψη της επιλογής των συσκευών. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί το μέγεθος των επιλογών μέσω του CYOD έτσι ώστε να είναι αρκετά ελκυστικό και να παροτρύνει τους εργαζόμενους να το “χρησιμοποιούν”, ενώ είναι πολύ καλύτερο από το να διαθέσουν μια ίδια συσκευή σε όλους.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).