Net Applications τα μερίδια αγοράς στις εκδόσεις των Windows

Τα Windows 9 πρόκειται να φέρουν μια πραγματικά μεγάλη ανακούφιση για τους απογοητευμένους χρήστες αλλά και στην την ίδια τη Microsoft. Αν βέβαια το νέο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της εταιρείας. Όμως τι γίνεται με τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows;

Στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από τον ερευνητή Net για το μήνα Αύγουστο του 2014 αποκαλύπτουν ότι σχεδόν κάθε έκδοση των Windows που είναι σήμερα διαθέσιμη στους πελάτες της εταιρείας έχει καταγραφεί πολύ μικρές αυξήσεις ή διατήρησε το μερίδιο αγοράς από τον Ιούλιο του 2014 κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.
desktop market share Net Applications Net Applications Net Applications Net Applications

Συγκεκριμένα, τα Windows 7, είχαν το 51,21% του μεριδίου της αγοράς, τον περασμένο μήνα, ενώ τον Ιούλιο είχαν ένα 51.22%. Τα Windows XP τώρα, κατέβηκαν από το 24,82% στο 23,89%. Το μερίδιο αγοράς των Windows 8.1 αυξήθηκε κατά λίγες ποσοστιαίες μονάδες, αφού από ένα 6,56% τον προηγούμενο μήνα έφτασε το 7,09% τον Αύγουστο του 2014.

desktop market share months

Είναι αρκετά σαφές ότι η Microsoft δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη με αυτά τα στοιχεία, κάτι που βιάζει την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 9.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το , τα Windows 9 αναμένεται να φτάσουν τη πρώτη δημόσια beta αργότερα αυτό το μήνα, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι η Microsoft θα μπορούσε να προσφέρει την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος δωρεάν στους χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων των Windows.

Πηγές αναφέρουν ότι οι χρήστες των Windows XP, Windows 7 και Windows 8.1 θα μπορούσαν είτε να πάρουν τα Windows 9 δωρεάν ή με κάποιο συμβολικό ποσό. Η κίνηση αυτή ίσως φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί η Microsoft, να πάρει περισσότερους χρήστες από τις παλιές εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος.

Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι το Redmond θα μπορούσε να προσφέρει τα Windows 9 δωρεάν μόνο για εκείνους που τρέχουν την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 8.1.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, αλλά το μέλλον ακούγεται καλό για τα Windows 9. Το τελικό προϊόν λέγεται ότι θα εμφανιστεί τον Απρίλιο του 2015 και τότε τα μερίδια αγοράς των υφιστάμενων εκδόσεων των Windows θα δείξουν αν η κίνηση της Microsoft θα την βγάλει από την δύσκολη θέση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).