Άλλος ένας κρυφός φάκελος των Windows στη διάθεση σας

Τα Windows 8 και τα Windows 8.1 έρχονται με ένα μυστικό κρυμμένο φάκελο που περιέχει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, μαζί με Σύγχρονες εφαρμογές, και τις κλασικές συντομεύσεις στην των εφαρμογών του desktop. Το λειτουργικό σύστημα παρέχει έναν γρήγορο τρόπο για να ανοίξετε σύγχρονες εφαρμογές από το περιβάλλον της επιφάνειας , ωστόσο, δεν μας δίνει μια συντόμευση, παρά μόνο μια ειδική εντολή του shell. Ας δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση για τον κρυφό αυτό φάκελο για να μπορείτε να τον ανοίξετε άμεσα από την οθόνη Έναρξης ή από τη εργασιών.

windows tools

Το φάκελο Applications μπορείτε να τον ανοίξετε πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή shell στο πλαίσιο Run του υπολογιστή σας. (Για να ανοίξετε το πλαίσιο πιέστε μαζί τα Win + R):

run

shell:AppsFolder

Περιμένετε μέχρι να ανοίξει ο κρυφός φάκελος. Χρησιμοποιώντας αυτό το φάκελο, είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια συντόμευση που θα σας βοηθήσει να τρέχετε οποιοδήποτε Modern app απευθείας από την επιφάνεια εργασίας
Για να καρφιτσώσετε αυτό το χρήσιμο φάκελο στη γραμμή εργασιών ή την οθόνη έναρξης, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές οδηγίες.

Ελαχιστοποιήστε όλα τα ανοιχτά παράθυρα με το hotkey Win + D.
Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε το New – Shortcut ή Νέα – Συντόμευση για να ανοίξετε τον οδηγό δημιουργίας συντόμευσης.
new shortcut
Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πλαίσιο κειμένου του οδηγού:

explorer shell:::{4234d49b-0245-4df3-b780-3893943456e1}

shortcut

Κάντε κλικ στο Επόμενο και ολοκληρώστε τα βήματα του οδηγού και να δημιουργήσετε τη νέα συντόμευση (δώστε όνομα). Όταν τελειώσετε και η συντόμευση υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να τις αλλάξετε εικονίδιο κάνοντας πάνω της δεξί κλικ / Ιδιότητες. Στο παράθυρο που θα ανοίξει Icon ή Αλλάξτε Εικόνα.
Τώρα, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέξτε “Pin to Taskbar” ή “Pin to Start”.
Αυτό το tweak χρησιμοποιεί μια τυπική δυνατότητα των Windows που ονομάζεται “Shell Folder” για να ανοίγετε άμεσα το στοιχείο που χρειάζεστε. Τα Shell Folders είναι αντικείμενα ActiveX που εφαρμόζουν ένα ειδικό εικονικό φάκελο ή ένα εικονικό applet.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).