Συνήθη σφάλματα HTTP και τι σημαίνουν

Οι κωδικοί κατάστασης του HTTP (4xx και 5xx) εμφανίζονται όταν υπάρχει κάποιο είδος σφάλματος κατά τη φόρτωση μιας ιστοσελίδας. Σίγουρα τους έχετε δει όλοι. Οι κωδικοί σφαλμάτων του πρωτοκόλλου HTTP μπορούν να εμφανιστούν σε όλα τα προγράμματα ς, όπως τον Internet Explorer, Firefox, Chrome, κλπ.server-error-code HTTP

Παρακάτω θα αναφέρουμε τους πιο κοινούς κωδικούς σφαλμάτων 4xx και 5xx.

Σημείωση: Οι κωδικοί κατάστασης του HTTP που αρχίζουν με 1, 2, και 3 υπάρχουν αλλά δεν θα τους αναφέρουμε καθώς δεν θα τους συναντήσετε.

400 (Bad Request)

Ο κωδικός κατάστασης HTTP 400 Bad Request σημαίνει ότι η αίτηση που στάλθηκε στο διακομιστή για να ανοίξει μια ιστοσελίδα ήταν κάπως ακατάλληλο.
Έτσι ο δεν μπορεί να κατανοήσει το αίτημα, δεν μπορούσε να το επεξεργαστεί και αντί να ανοίξει την σελίδα που ζητήσατε δίνει το σφάλμα 400.

401 (μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση)

Ο κωδικός κατάστασης του HTTP, 401 μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σημαίνει ότι η σελίδα που προσπαθείτε να δείτε δεν μπορεί να φορτωθεί μέχρι να συνδεθείτε με ένα έγκυρο χρήστη και ένα κωδικό .
Αν έχετε μόλις συνδεθήκατε και λάβατε το μήνυμα λάθους 401, αυτό σημαίνει ότι τα διαπιστευτήρια που δώσατε δεν ήταν έγκυρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε κάποιο λογαριασμό στην ιστοσελίδα, ή το όνομα χρήστη ή ο κωδικός πρόσβασης σας δεν ήταν σωστός.

403 (Forbidden)

Ο κωδικός κατάστασης του HTTP 403 Forbidden σημαίνει ότι η πρόσβαση στην σελίδα ή στους πόρους που προσπαθείτε να ανοίξετε είναι απολύτως απαγορευμένη.
Με άλλα λόγια, το σφάλμα 403 σημαίνει ότι δεν έχετε πρόσβαση σε αυτό που προσπαθείτε να προβάλετε.

404 (Not Found)

Το 404 Not Found σημαίνει ότι η σελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε δεν μπορεί να βρεθεί στο διακομιστή που την αναζητάτε. Αυτή είναι ο πιο δημοφιλής κωδικός κατάστασης του HTTP που υπάρχει.
Το σφάλμα 404 εμφανίζεται όταν δεν μπορεί να βρεθεί η σελίδα. Αν θέλετε να δείτε την 404 σελίδα του iGuRu.gr πηγαίνετε εδώ.

408 (Request Timeout)

Το 408 Request Timeout δηλώνει ότι το αίτημα σας έχει αποσταλεί στην ιστοσελίδα, αλλά δεν έφτασε και ο χρόνος πέρασε. Με άλλα λόγια, ένα σφάλμα 408 σημαίνει ότι η σύνδεση με την ιστοσελίδα πήρε περισσότερο χρόνο από ότι ήταν διατεθειμένος να περιμένει ο server της ιστοσελίδας.

500 (Internal Server Error)

500 Εσωτερικό σφάλμα διακομιστή είναι ένας πολύ γενικός κωδικός κατάστασης του HTTP και σημαίνει ότι κάτι πήγε στραβά στο διακομιστή, και ο διακομιστής δεν μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένος στην αναγνώριση του προβλήματος.
Το 500 Εσωτερικό μήνυμα σφάλματος διακομιστή είναι το πιο κοινό σφάλμα “server-side” που θα δείτε.

502 (Bad Gateway)

Ο κωδικός κατάστασης του HTTP, 502 Bad Gateway σημαίνει ότι ο διακομιστής έλαβε μια μη έγκυρη απάντηση από έναν άλλο διακομιστή που είχε πρόσβαση, ενώ προσπαθούσε να φορτώσει την ιστοσελίδα ή να συμπληρώσει ένα άλλο αίτημα του προγράμματος περιήγησης. Με άλλα λόγια, το σφάλμα 502 είναι ένα θέμα ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς διακομιστές στο Διαδίκτυο που δεν επικοινωνούν σωστά.

503 (Service Unavailable)

Το 503 Service Unavailable σημαίνει ότι ο διακομιστής της ιστοσελίδας δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή. Τα σφάλματα 503 οφείλονται συνήθως σε προσωρινή υπερφόρτωση ή κάποια συντήρηση που γίνεται στον διακομιστή.

504 (Gateway Timeout)

Ο κωδικός σφάλματος 504 Gateway Timeout στο HTTP σημαίνει ότι ένας διακομιστής δεν λάβει έγκαιρη απάντηση από έναν άλλο διακομιστή που είχε πρόσβαση, ενώ προσπαθούσε να φορτώσει την ιστοσελίδα ή να συμπληρώσει κάποιο άλλο αίτημα του προγράμματος περιήγησης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).