Ποιος ήταν ο διαχειριστής του Silk Road 2

Ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο ότον έκλεισε το αρχικό Silk Road από τους Ομοσπονδιακούς, όταν ο φερόμενος ως διαχειριστής του Dread Pirate συνελήφθη. Όπως αναφέραμε την προηγούμενη βδομάδα, η δεύτερη πλατφόρμα του Silk Road έκλεισε, μαζί με αρκετές άλλες παράνομες ιστοσελίδες του Dark Net.silk road 2
Ο υποτιθέμενος εγκέφαλος του Silk Road 2 είναι o 26-xronow Blake Benthall, ο οποίος στην πραγματική του ζωή εργαζόταν σε αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Close, ένα μυστικό startup που ιδρύθηκε από μια ομάδα πρώην υπαλλήλους της Google, όπως αναφέρει το Wired.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ο Benthall εργαζόταν μόνος στο Silk Road 2, ή τουλάχιστον, οι συνάδελφοί του δεν ήξεραν ότι τρέχει την πιο διάσημη online αγορά ναρκωτικών.

Ο νεαρός οδηγούσε ένα Tesla Model S, αξίας περίπου 127.000 δολαρίων, και περνούσε τις μέρες του δουλεύοντας με διάφορα startup. Τίποτα δεν μαρτυρούσε αυτά που έκανε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του, τίποτα φανέρωνε το γεγονός ότι έτρεχε μια αυτοκρατορία ναρκωτικών.

Εκτός από το ότι είχε ξοδέψει μια περιουσία για ένα αυτοκίνητο Tesla, ο Benthall δεν φαινόταν να είναι εξαιρετικά πλούσιος. Ήταν έκπληξη το γεγονός ότι είχε περίπου 100.000 δολάρια σε στο σπίτι του, όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς.

Στο Twitter, ο Benthall περιγράφει τον εαυτό του ως “επιστήμονα πυραύλων και ονειροπόλο των Bitcoins.” Αναφέρεται σαν οπαδός του Edward Snowden, των Radiohead, ενεργός χρήστης του GitHub, καθώς και φανατικός των hackathons.

Οι άλλοι τον περιγράφουν σαν ένα παθιασμένο κωδικοποιητή που ήταν απασχολημένος συνεχώς με διάφορα . Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό, έγραψε το TweetCall, ένα εργαλείο που επιτρέπει να καλέσετε έναν αριθμό από 800 και μετατρέπει τα λόγια σας σε ένα tweet.
Ο Benthall έχει εργαστεί για την SpaceX , όπως αναφέρει το προφίλ στο LinkedIn . Έχει εργαστεί επίσης σαν τενικός λογισμικού στην Carbon Five, στην RPX Corporation, και στην Momentum Design Lab.

Η σύνδεση του με το Silk Road

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι φιλοξενούσε το ένα server του Silk Road 2 σε ένα subdomain της εταιρείας Close.co (όχι και τόσο έξυπνο). Στα τέλη Μαΐου, όταν ο Benthall άφησε την SpaceX, οι ομοσπονδιακοί κατάφεραν να εντοπίσουν ένα ίχνος του server που φιλοξενούσε το Silk Road 2. Αμέσως μετά και τις επόμενες ώρες, η ιστοσελίδα βγήκε offline καθώς οι πράκτορες άρχισαν να αντιγράφουν τα περιεχόμενα του για την εγκληματολογική έρευνα.

Ο “Defcon,” ή Blake Benthall, διαχειριστής του site πήρε ένα μήνυμα από την εταιρεία για το downtime του server. για το χρόνο. Αμέσως ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους ζήτησε να μην επανεκκινήσουν το μηχάνημα, φοβούμενος μην χαθούν δεδομένα.

Οι φίλου του δεν είχε ιδέα ότι ο διακομιστής της εταιρείας Close.co τρέχει το Silk Road 2 και η σύλληψη τους αιφνιδίασε.

Το FBI υποστηρίζει ότι υπήρχαν περίπου 150.000 ενεργοί χρήστες στην ναρκοαγορά, πριν από το takedown και ότι η ιστοσελίδα είχε διακινήσει 8.000.000 δολάρια. Όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο διαχειριστής της σελίδας είχε κερδίσει γύρω στα 400.000 δολάρια από προμήθειες.

Το Silk Road 2,0 έκλεισε με την συνεργασία αρχών από την Βουλγαρία, την Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και με τον συντονισμό από την Europol.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).