Προειδοποίηση του Tor για επερχόμενη κατάσχεση των servers του

Το Tor Project δημοσίευσε μια προ που αναφέρει ότι το δίκτυο του (που χρησιμοποιείται για να συγκαλύπτει τις ταυτότητες των χρηστών του) – μπορεί να δεχτεί επίθεση από τις αρχές τις προσεχείς ημέρες.

Σε μια δημοσίευση στο blog του Tor, ο επικεφαλής του project Roger “arma” Dingledine δήλωσε κάποια “άγνωστη” ομάδα μπορεί να κατάσχει τους βασικούς διακομιστές του Tor πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτοί οι διακομιστές διανέμουν τις επίσημες λίστες των relays του δικτύου, τα οποία είναι τα συστήματα που ακολουθούν οι χρήστες “από όλο τον κόσμο για να κρύβουν τις δημόσιες διευθύνσεις IP συνδέσεις τους στο Διαδίκτυο.”tor project

Φυσικά αν απενεργοποιηθούν οι διακομιστές που διανέμουν τις επίσημες λίστες, ας πούμε με την κατάσχεση των μηχανημάτων, τότε οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Tor.

“Το Tor Project έχει μάθει ότι μπορεί να υπάρχει μια προσπάθεια για την εξουδετέρωση του δικτύου μας μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, μέσω της κατάσχεσης των εξειδικευμένων εξυπηρετητών στο δίκτυο που διανέμουν τις επίσημες λίστες. Οι επίσημες λίστες βοηθήσουν την κάθε εφαρμογή του Tor να μάθει τα κέντρα που απαρτίζουν το δίκτυο Tοr” ανέφερε ο Roger την Παρασκευή.

“Παίρνουμε μέτρα τώρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών μας και έχουμε ήδη καταστήσει το συγκεκριμένο περιττό, έτσι ώστε οι χρήστες να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ακόμη και αν το δίκτυο δεχτεί επίθεση. Το Tor θα παραμείνει ασφαλές.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η επίθεση δεν θα συμβαίνει. Το Tοr χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς . Αν το δίκτυο επηρεαστεί, θα ενημερώσουμε άμεσα τους χρήστες μέσω αυτού του blog και το Twitter, με περισσότερες πληροφορίες, μόλις υποπέσουν στην αντίληψή μας.”

Ενώ το Tοr Project δεν μπορεί να ονομάσει ποιος θα μπορούσε να είναι πίσω από αυτήν την επίθεση ή τα κίνητρά τους, κάποια ανώνυμα σχόλια που δημοσιεύονται στο blog δείχνουν ότι όλα μπορεί να σχετίζονται με την της ς των ΗΠΑ για το hack της Sony Pictures.

Το δίκτυο Tοr έχει αποκτήσει κακή φήμη αφού το χρησιμοποιούν οι υπόγειες μαύρες αγορές ναρκωτικών και άλλα παζάρια αμφιβόλου νομιμότητας. Το δίκτυο, ωστόσο, έχει άφθονους νόμιμους χρήστες, καθώς το χρησιμοποιούν πληροφοριοδότες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί ακτιβιστές, και γενικότερα όποιος νοιάζεται για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Ο Roger ανέφερε και το ρόλο που διαδραματίζει το δίκτυο Tοr, βοηθώντας την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών που ζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα ή χειρίζονται δυνητικά ευαίσθητες υποθέσεις.

“Το Tοr χρησιμοποιείται επίσης από , διπλωματικούς υπάλληλους, μέλη της επιβολής του νόμου, bloggers, και πολλούς άλλους,” έγραψε. “Αν απενεργοποιήσετε το δίκτυο Tοr παρεμβαίνετε σε όλους αυτούς χρήστες, και όχι μόνο σε αυτούς που κυνηγάτε.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).