Το φαινόμενο Lizard Squad

Οι Lizard Squad έχουν πρωτοστατήσει σε αρκετά πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στο διαδίκτυο. Μετά την προσωρινή εξόντωση του PlayStation Network, και του Xbox Live, οι επαναστάτες χωρίς αιτία, αναζητούν μετρητά διαθέτοντας προς πώληση το εργαλείο για τις επίθεσεις DDoS. Η ηλεκτρονική αποθράσυνση σε όλο της το μεγαλείο.Lizard Squad

Ξεκινώντας από 6 δολάρια μήνα, οι αγοραστές θα είναι σε θέση να επιστρατεύσουν τις των Lizard Squad για μια στοχευμένη σε ένα δικτυακό τόπο.

Η ικανότητα να χτυπηθεί σχεδόν οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία web είναι αξιοσημείωτη και αρκετά επικίνδυνη. Οι διαδικτυακοί πόλεμοι είναι πια προς πώληση. Φανταστείτε ανταγωνιστικές να εξαπολύουν μεταξύ τους τις “ριπές” του εργαλείου των Lizard Squad. Χαμένοι θα είναι οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και οι πελάτες τους. Κερδισμένοι το νέο προφίλ διαδικτυακών troll.

Οι Lizard Squad δεν προσπαθούν να κρυφτούν, όπως τα cracker groups της παλιάς scene σχολής, βλέπε Core, ZWT, XFORCE.

Οι Lizard Squad πλασάρουν ένα πολύ διαφορετικό προφίλ από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Εγκληματικές πράξεις με ονοματεπώνυμο, πάει πια η εποχή των Anonymous. Προσπαθούν με συνεντεύξεις σε μεγάλα ειδησεογραφικά α να αποδείξουν την διαδικτυακή τους εξουσία, προσπαθώντας να χτίσουν ένα εμπορεύσιμο brand name με το όνομα της ομάδας, δημιουργώντας παράλληλα ένα απίστευτο βιογραφικό.

Αυτό θα μπορούσε να είναι προβληματικό για πάρα πολλούς αν οι αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν αυτούς τους ηλεκτρονικούς μισθοφόρους. Προς το παρόν, όπως αναφέραμε χθες μόνο ένα μέλος των Lizard Squad συνελήφθη και είναι καταγεγραμμένο σε δελτίο τύπου της Βρετανικής Αστυνομίας. Ο δεύτερος που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Ryan, συνελήφθη από το FBI αμέσως μετά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο του Ντάλας. Για την δεύτερη σύλληψη δεν υπάρχει κάποιο επίσημο δελτίο τύπου, πέρα από τις αναφορές στο Twitter από την ίδια την ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ειδική ιστοσελίδα που πλασάρει την υπηρεσία “Lizard Stresser“, είναι εκτός σύνδεσης. Η σημείωση αναφέρει:

“Switching servers… will be back soon – All paid accounts will receive one week bonus as compensation”

“Αλλαγή servers … θα είμαστε πίσω online σύντομα – Όλοι οι λογαριασμοί επί πληρωμή θα λάβουν μπόνους μια βδομάδα σαν αποζημίωση”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).