Αστεροειδής 2004 BL86 το βράδυ της Τρίτης πάνω από την Ευρώπη

Επιστήμονες της NASA έχουν προειδοποιήσει τους αστροπαρατηρητές ότι ένας τεράστιος (ο 2004 BL86) θα περάσει πάνω από τους ουρανούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής τη Δευτέρα. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες θα είναι ο μεγαλύτερος διαστημικός βράχος που έχει πετάξει κοντά στον πλανήτη μας από το 2027.asteroid 2004 BL86

Οι περισσότεροι αστεροειδείς που περνούν μας είναι μικροί, μεταξύ από 50 έως και 100 μέτρα πλάτος. Αυτός ο τελευταίος επισκέπτης, ο αστεροειδής 2004 BL86, θα είναι είναι μισό χιλιόμετρο, θα έχει δηλαδή ένα μέγεθος που θα είναι πολύ επιζήμιο αν χτυπήσει τη Γη.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Το πιο κοντινό σημείο που θα περάσει θα απέχει 1.200.000 χιλιόμετρα, ή περίπου τρεις φορές η απόσταση μεταξύ του πλανήτη μας και της Σελήνης.

“Τη Δευτέρα 26 του Γενάρη θα είναι περάσει κοντά από τη Γη ο αστεροειδής 2004 BL86. Θθα είναι ο κοντινότερος αστεροειδής για τα επόμενα 200 χρόνια», δήλωσε ο Don Yeomans, διευθυντής του τμήματος Near Earth Object Program της NASA, από το Jet Propulsion . “Ενώ δεν αποτελεί απειλή για τη Γη, είναι μια σχετικά στενή προσέγγιση από ένα σχετικά μεγάλο αστεροειδή. Έτσι θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να μάθουμε περισσότερα.”

Ο αστεροειδής θα είναι φωτεινότερος στις 3 το βράδυ της Τρίτης πάνω από τον ουρανό της Ευρώπη και της Βόρειας Αμερικής. Δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι και στην ιδανικότερη περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τριών ή τεσσάρων ιντσών για να τον δείτε.

Προσοχή λοιπόν στις παρατραβηγμένες ιστορίες που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες, από έγκυρα και μη blogs. Δεν θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).