Ενημερώστε τα Windows 7-8 σε Windows 10 με το Windows Update

Θέλετε να αναβαθμίστε σε Windows 10 εύκολα; Οι μόνες επιλογές που είχατε στο παρελθόν για την αναβάθμιση από μια παλαιότερη των Windows ήταν να τρέξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, είτε από ένα δίσκο εγκατάστασης ή από μια μονάδα flash.windows tools

Η Microsoft προσπαθώντας να απλοποιήσει τη διαδικασία πρόσθεσε μια επιλογή για την αναβάθμιση σε Windows 10 χρησιμοποιώντας το Windows .

Το Windows Update είναι η υπηρεσία ενημέρωσης του λειτουργικού σας συστήματος η οποία είναι περισσότερο γνωστή τις ενημερώσεις ασφαλείας μία φορά το μήνα σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές με Windows.

Το όφελος της αναβάθμισης μέσω του Windows Update είναι η ευκολία. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο ISO των Windows 10, δεν χρειάζεται να το γράψετε σε DVD ή να το αντιγράψετε σε ένα USB Flash Drive, και δεν χρειάζεται να το τρέξετε στο σύστημά σας.

Σημείωση: Τα Windows 10 δεν είναι ακόμα έτοιμα και δεν προτείνεται να αναβαθμίσετε το συστήματα που δουλεύετε. Μπορείτε να το κάνετε όμως αν έχετε ένα εφεδρικό σύστημα και θέλετε να το δοκιμάσετε το νέο λειτουργικό. Κκαλό θα ήταν να έχετε και ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να γυρίσετε πίσω.

Η διαδικασία της αναβάθμισης

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε ένα μικρό πρόγραμμα από τη Microsoft το οποίο θα προετοιμάσει τα Windows 7 ή τα Windows 8 για την αναβάθμιση.

Start upgrade now (Direct Link)

Το αρχείο έχει μέγεθος 10 Megabyte και τρέχει αυτόματα στον υπολογιστή σας μετά την εκτέλεση του. Απαιτεί μια επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, για να οριστικοποιήσει τις αλλαγές που έκανε.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει να τρέχει μέσα στο τρέχον λειτουργικό σας σύστημα μετά την επανεκκίνηση.

windows 10 windows update

Μετά την επανεκκίνηση ανοίξτε το Windows Update στον υπολογιστή σας.
Κάντε κλικ στο Έλεγχος για ενημερώσεις. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Στο τέλος, θα εμφανιστεί η ενημερωμένη έκδοση για τα Windows 10 και μπορείτε να αρχίσετε την εγκατάσταση με ένα κλικ.
Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot, η ενημερωμένη έκδοση έχει μέγεθος 2,8 Gigabyte. Η λήψη μπορεί να διαρκέσει μία ώρα, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Internet.
Το πρόγραμμα εγκατάστασης ενημερωμένων θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία αναβάθμισης όπως τον εγκαταστάστη του ISO.

Σημαντικές παρατηρήσεις

Μετά την ενημέρωση φαίνεται ότι είναι δυνατό για γυρίσετε πίσω στο παλιό λειτουργικό σας σύστημα. Σε αυτή τη περίπτωση, καλό θα ήταν να έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών αρχείων και δεδομένων σας πριν συνεχίσετε με την ενημέρωση.

Εάν το σύστημα σας τρέχει μια έκδοση 32-bit των Windows, δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε σε εκδόσεις 64-bit των Windows 10.

Επίσης, δεν υπάρχει επιλογή για να αλλάξετε τη γλώσσα του περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την “update to Windows 10 preparation update” και πάλι από τα Windows. Θα το βρείτε στη λίστα των εγκατεστημένων ενημερώσεων ως “Ενημερωμένη έκδοση για τα Microsoft Windows (KB2990214)” ή “Update for Microsoft Windows (KB2990214)”.

Τα Windows 10 θα είναι μια αναβάθμιση κατά το πρώτο έτος για όλους τους τους οικιακούς χρήστες των Windows 7 ή Windows 8.1 και είναι πολύ πιθανό ότι η Microsoft θα κάνει το Windows Update μία από τις επιλογές παράδοσης της ενημέρωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

5 Comments

Leave a Reply
      • Τα ακολούθησα αλλά δεν μου την εμφανίζει. Μήπως φταίει το γεγονός ότι η γλώσσα του συστήματος είναι ελληνικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).