Το “Super-ασφαλές” BlackPhone παραβιάστηκε από ένα super χαζό msg bug

Οι κατασκευαστές του BlackPhone – ένα κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά και προσφέρει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ασφάλειας – επιδιόρθωσαν μια κρίσιμη ευπάθεια που επιτρέπει σε hackers να εκτελέσουν κακόβουλο στα .blackphone

Οι επιτιθέμενοι χρειάζονται μόνο έναν από αριθμό τηλεφώνου για να στείλουν ένα μήνυμα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις συσκευές μέσω της εφαρμογής Silent Text.

Το ελάττωμα μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις στο BlackPhone καθώς η διαφημίζεται για την ασφάλεια της, και έρχεται με μια τιμή που δεν δικαιολογεί σφάλματα.

Ο hacker Mark Dowd (mdowd) από την Αυστραλία, συνιδρυτής της Azimuth Security, ανακάλυψε το ελάττωμα κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας έρευνα τους τελευταίους μήνες του 2014. Μοιράστηκε τα ευρήματά του με την ιστοσελίδα Register, πριν κυκλοφορήσει το bug fix – Θα κυκλοφορήσει σήμερα.

“Η επιτυχής εκμετάλλευση μπορεί να δώσει την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα με τα προνόμια της εφαρμογής Silent Text , η οποία λειτουργεί σαν μια κανονική εφαρμογή για Android, αλλά με κάποια επιπλέον προνόμια στο σύστημα που απαιτούνται για την αποστολή και τη λήψη SMS. Έτσι η εφαρμογή έχει πρόσβαση στις επαφές, σε πληροφορίες τοποθεσίας, μπορεί να γράφει στον δίσκο, και φυσικά έχει πρόσβαση στο δίκτυο,” δήλωσε ο Dowd είπε, σημειώνοντας ότι του πήρε περίπου μια εβδομάδα για να ανακαλύψει το σφάλμα.

Το ελάττωμα θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί με άλλα exploits για τον πλήρη έλεγχο της συσκευής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).