Η σχολική βαθμοθηρία και ο Steve Jobs

steve-jobs-after-death

Ειδικά στην Ελλάδα το έχεις καλούς βαθμούς είναι για ένα μαθητή η καλύτερη επιβράβευση και ένα εχέγγυο για το μέλλον μιας και υπάρχει η αντίληψη πως υψηλοί βαθμοί σημαίνουν και μετέπειτα αξιόλογη επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία.

Ειλικρινά δεν το πιστεύουμε αυτό, και προσωπικά μιλώντας, μιας και υπάρχουν πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι και μάλιστα της , που στο γυμνάσιο και λύκειο ήταν επιεικώς μέτριοι μαθητές και κάποια από αυτούς δεν τελείωσαν καν κάποιο πανεπιστήμιο.

Παράδειγμα εδώ αποτελεί και ο , ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές στον τεχνολογικό χώρο και ένας από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες. Ο Mr. Steven Paul Jobs λοιπόν όσο ήταν εν ζωή αναγνωρισμένα ήταν μια διάνοια και έτσι θα περίμενε κάποιος πως στα σχολικά του χρόνια θα ήταν και άριστος μαθητής.

Η απάντηση είναι πως όχι, μιας και όπως γνωρίζαμε μέχρι πρότινος έφυγε από το Reed μετά από 6 μήνες και δεν πήρε ποτέ πτυχίο. Η The Atlantic σήμερα έψαξε αρκετά στο φάκελο του FBI του που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν μερικούς μήνες και βρήκε την βαθμολογία που είχε στα σχολικά του χρόνια όντας μαθητής του  Homestead School (1968-1972). Ο λοιπόν είχε πολλά Bs και Cs στους ελέγχους του κάτι το οποίο σημαίνει πως αν και δεν ήταν κακός μαθητής σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος του σχολείου του, αυτός με την μεγαλύτερη βαθμολογία και κάποιος που κοιτώντας τον έλεγχο του θα έλεγες πως μερικά χρόνια μετά θα έφτιαχνε μια μοναδική αυτοκρατορία που θα τον έκανε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην γη.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =