iwatchconcept

Τα 6 χαρακτηριστικά που θα κάνουν το iWatch της Apple να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό

iwatchconcept

Μέσα στην εβδομάδα σας ενημερώσαμε και μάθαμε πως σχεδόν η μια μετά την άλλη εταιρείες όπως η Samsung, η LG αλλά και η Google σχεδιάζουν στο πολύ άμεσο μέλλον να κυκλοφορήσουν ρολόγια χειρός και να συναγωνιστούν την Apple στα ίσια για το δικό της επερχόμενο iWatch που όσο περνάει ο καιρός τόσο τείνουμε να πιστέψουμε πως τελικά είναι ένα προϊόν που η Apple θα παρουσιάσει.

Στην αγορά υπάρχουν ήδη τα Sony, Pebble, Cookoo, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια έννοια ταυτόσημα του iWatch και είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως με το που θα ανακοινώσει η Apple το δικό της 100 και περισσότερες εταιρείες από την Κίνα θα δημιουργήσουν άλλα τόσα και θα τα ρίξουν άμεσα στην αγορά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 χαρακτηριστικά που κατά την ταπεινή μας άποψη το iWatch της Αpple θα έχει και είναι βασισμένα σε τεχνολογίες που η Apple έχει ήδη αναπτύξει σε άλλα προϊόντα της σε μια προσπάθεια μας να είμαστε όσο πιο ρεαλιστικοί γίνεται για ένα προϊόν το οποίο επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί.

Custom Haptics

To σκεπτικό εδώ είναι πως ένα iWatch θα πρέπει να είναι διαφορετικό από ένα smartphone και φυσικά να επιτρέπει και περισσότερες ενημερώσεις για τον χρήστη του από την παραδοσιακή ενημέρωση της ώρας στα ήδη υπάρχοντα ρολόγια χειρός.

Κάποιος λοιπόν σας στέλνει μια ειδοποίηση στο Facebook, έχετε ένα νέο email ή έχετε μια προγραμματισμένη συνάντηση κτλπ. Το iWatch θα εμφανίζει αυτές τις ειδοποιήσεις στην οθόνη του και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να σας ειδοποιεί για την ύπαρξη τους. Μια φουτουριστική λύση θα μπορούσε να παρέχει η Siri με το να σας μιλάει για κάτι τέτοιο αλλά πάμε σε κάτι πιο ρεαλιστικό και συνάμα πρακτικό τρόπο για να δέχεστε ειδοποιήσεις τέτοιας φύσης.

Η τεχνολογία Haptics υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα όπως σας έχουμε αναφέρει και παλαιότερα είναι ήδη ενσωματωμένη στο iPhone σας. Με τον όρο Haptics εννοούμε μια σειρά δονήσεων παρόμοιες με αυτές που κάνει για παράδειγμα το χειριστήριο του Xbox όταν στο Call of Duty κάποιος σας ρίξει μια χειροβομβίδα και πάει λέγοντας.

H Αpple εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στην τεχνολογία αυτή από την εποχή του iOS 5 και μετά όταν στην “Accessibility” επιλογή μπορούσατε να αναθέσετε συγκεκριμένες δονήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες του κινητού σας. Στο iOS 6 ενσωματώθηκαν στην εφαρμογή των επαφών σας και θα τις βρείτε αν ανοίξετε μια επαφή σας και πατήσετε επεξεργασία.

  Microsoft επιβεβαιώνει την ενημέρωση Windows Sun Valley

Το iWatch λοιπόν μιας και στην βάση του είναι ένα ρόλοι χειρός θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση σε επαφή με το δέρμα σας και έτσι θα αισθάνεστε όλες του τις δονήσεις. Η Apple λοιπόν είναι σχεδόν βέβαιο πως θα εισάγει την Haptics τεχνολογία σε αυτό μιας και φαίνεται ως μια από τις πιο ιδανικές επιλογές και κάτι πάνω στο οποίο η Apple ήδη έχει επενδύσει και παρουσιάσει.

Send To

Τα σύνορα των συσκευών σας πλέον δεν υφίστανται. Όσοι είστε κάτοχοι ενός iPhone, iPad, Macbook, Apple TV γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο εύκολο είναι να μεταφέρετε αρχεία και φωτογραφίες από την μια συσκευή στην άλλη. Για χρόνια η Apple δημιουργεί ένα οικοσύστημα συσκευών με άρτια συνδεσμολογία μεταξύ τους και έτσι είμαστε σίγουροι πως και το iWatch θα ενταχθεί πολύ άνετα στο οικοσύστημα αυτό. Κάποιος σας στέλνει μια φωτογραφία για παράδειγμα ενώ είστε σε κινήσει και το iWatch σας ειδοποιεί. Θα μπορείτε άνετα να δώσετε την εντολή φωνητική μέσω Siri ή μη να μεταφερθεί αυτή η εικόνα στο iPad σας ή στον iMac σας στο σπίτι για να την δείτε με το που επιστρέψετε από την εργασία σας,

iTunes

Η Apple έχει ξαναβγάλει στην αγορά ένα iWatch όχι βέβαια με πολλές λειτουργίες και αυτό άκουγε στο όνομα iPod nano. H λειτουργίες του ήταν περιορισμένες μιας και δεν μπορούσε να συνδεθεί για παράδειγμα στο Internet η να τρέξει πάρα πολλές εφαρμογές. Εξαιτίας όμως της ευχρηστίας του και της βασικές του δουλειάς που ήταν να ακούτε μουσική αγκαλιάστηκε σχεδόν αμέσως από χιλιάδες χρήστες.

Το επερχόμενο iWatch  της Apple λοιπόν σίγουρα θα χτίσει πάνω σε αυτή την εμπειρία και θα την πάει ένα βήμα παραπέρα επιτρέποντας των συγχρονισμό της συσκευής με το iTunes και την μεταφορά των αγαπημένων σας σταθμών και τραγουδιών από τον υπολογιστή σας στο ρολόι σας έτσι ώστε να τα έχετε πάντα μαζί σας χωρίς να χρειάζεται να έχετε και το iPhone ή το iPod Touch σας. Βέβαια όλα αυτά θα γίνονται ασύρματα με την τεχνολογία Bluetooth 4.0 που έχει εισάγει η Apple στις συσκευές της και τις ικανότητες που προσφέρει το iTunes Match.

  iPhone 8: αδιάβροχο και με ασύρματη φόρτιση

Nike Support

Οι δεσμοί της Apple με την Nike είναι πολύ στενή και το iWatch θα μπορούσε να τους κάνει ακόμη στενότερους. Μια αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών θα σήμαινε πως οι εφαρμογές υγειάς και εκγύμνασης της Nike θα μπορούσαν να έρχονται προ εγκατεστημένες σε κάθε iWatch και έτσι το Nike FuelBand wristwatch να αποκτήσει μια νέα διάσταση. Να τονίσουμε εδώ πως ο Tim Cook είναι μέλος του board of directors της Nike και έτσι η συνεργασίες των δύο εταιρειών στο άμεσο μέλλον και μάλιστα σε αποκλειστικό επίπεδο είναι σχεδόν σίγουρες.

Notification Center

To iWatch θα μπορούσε άνετα να γινεί το υπό αριθμό ένα κέντρο ειδοποιήσεων σας που με την συνδεσμολογία Bluetooth 4.0 θα οργάνωνε και τις ειδοποιήσεις σας στις υπόλοιπες Apple συσκευές σας τόσο στο iOS όσο και στο OS X.

Female Friendliness

Να μην ξεχνάμε και το γυναικείο πληθυσμό που ειδικά σαν καταναλωτής είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες για οποιαδήποτε αγορά. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι τα πρώτα ρολόγια της Samsung, LG η Google θα απευθύνονται περισσότερο στον αντρικό geek πληθυσμό μιας και θα είναι λίγο μεγάλα σε μέγεθος σε σημείο που κάποιος ίσως να τα χαρακτήριζε και χοντροκομμένα.

Η Apple έχει αποδείξει άπειρες φορές πως μπορεί να κάνει θαύματα στο σχεδιαστικό κομμάτι παρουσιάζοντας πανέμορφα λεπτά πλαίσια. Τα παραδείγματα των πρόσφατων iPhone 5, MacBook Air, Macbook Pro Retina και iMac μας κάνουν να πιστεύουμε πως σχεδιαστικά το iWatch  θα είναι λεπτό και κομψό. Αν σε αυτό προσθέσετε και την εμμονή του Steve Jobs για το κυρτό γυαλί που ήδη έχει γίνει πράξη στο νέο κτίριο της Apple που χτίζεται στο Cupertino τότε είμαστε βέβαια πως το iWatch θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και στον γυναικείο πληθυσμό.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  59  =  69