Αμερικάνικα Δικαστήρια και Δημοκρατία

court

Τα δικαστήρια των ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το αν οι δράσεις μαζικής εποπτείας της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι κατά παράβαση του νόμου ή όχι.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: στον Λευκό Οίκο δεν άρεσε η πρόσφατη απόφαση, ενός ομοσπονδιακού δικαστή που ήθελε τα ς της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας να παραβιάζουν τη τέταρτη τροποπολογία για την δεδομένων.

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Πρακτορείο Reuters, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε έφεση την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση που ήθελε την συλλογή τηλεφωνικών μεταδεδομένων να είναι αντισυνταγματική.

Ο δικαστής Richard Leon του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο κάλεσε τη συλλογή δεδομένων μια “αδιάκριτη και αυθαίρετη εισβολή” στην ιδιωτική ζωή των Αμερικανών.

Αλλά το σημείο που τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται, φανερώνοντας την διαφορετική ερμηνεία του νόμου και το δάκτυλο του Λευκού Οίκου είναι όταν ένας άλλος δικαστής εξέδωσε απόφαση έπεσε υπέρ του προγράμματος συλλογής δεδομένων της . Ο Επαρχιακός Δικαστής των ΗΠΑ William Pauley δήλωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την συλλογή κάθε είδους δεδομένων είναι “ένα σημαντικό εργαλείο” κατά της τρομοκρατίας και είναι στα όρια του νόμου των ΗΠΑ.

Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα εμπλακεί το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, που δεν αναλαμβάνει η κυβέρνηση, χωρίς να επηρρεαστεί από αυτή. Οι τρεις εξουσίες ( νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) άλλωστε για να υπάρχει Δημοκρατία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες… ίδωμεν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).