4760.Open Tech group High 2 79BFD4CC

Η Microsoft επεκτείνει τις προσπάθειες ανοιχτού κώδικα στην Ασία

4760.Open_Tech_group_High-2_79BFD4CC

Μια θυγατρική εταιρεία της Open Technologies εγκαταστάθηκε στη Σαγκάη, καθώς η εταιρεία έχει ως στόχο να επεκτείνει τα πρότυπα στην Κίνα.

“Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα κοινότητα ανοικτού κώδικα στην Κίνα και θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους”, δήλωσε ο Gianugo Rabellino, ανώτατο στέλεχος της Microsoft Open Technologies. “Δημιουργώντας μια θυγατρική εταιρεία της Microsoft Open Technologies στέλνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για την ανάπτυξη του ανοιχτού κώδικα.”

Ο οργανισμός, που ονομάζεται Microsoft Open Technologies Shanghai, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, σχεδιάζει να προσλάβει μηχανικούς και επαγγελματίες προτύπων, αν και δεν έχει καθοριστεί πόσους εργαζομένους θα προσλάβει.

Όπως και η ομόλογη εταιρεία στις ΗΠΑ , η Microsoft Open Technologies Shanghai θα δημιουργεί και θα διαχειρίζεται λογισμικού ανοικτού κώδικα , θα συμμετέχει σε οργανισμούς προτύπων , και θα αναζητά τρόπους για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των προϊόντων της Microsoft και του λογισμικού ανοιχτού κώδικα .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα εταιρεία  είναι ότι υπήρχαν πολλές προσπάθειες δημιουργίας προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα από την Κίνα,  ο Rabellino.

Ο Rabellino αρνήθηκε να συζητήσει γιατί η νέα εταιρεία θα έχει ένα ξεχωριστό νομικό πρόσωπο από την Microsoft Open Technologies,σε σχέση με τις άλλες επιχειρηματικές μονάδες της εταιρείας, η οποίες είναι θυγατρικές της Microsoft. Συχνά οι εταιρείες ιδρύουν θυγατρικές σε χώρες του εξωτερικού είτε για τα φορολογικά πλεονεκτήματα είτε για να προστατευτούν από τους τοπικούς νόμους.

Μια θυγατρική εταιρεία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με τις κυβερνήσεις που προτιμούν να συνεργάζονται με τους τοπικούς προμηθευτές. Πέρυσι, η Κίνα θέσπισε μια ολοκληρωμένη οικονομική πολιτική που, εν μέρει, επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από ξένους προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών.

Ο Rabellino είπε πως ήξερε ότι δεν υπάρχει Κινέζικη νομοθεσία , η οποία θα εμποδίσει την Microsoft Open Technologies για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα.

Μηχανικοί από τη Microsoft Open Technologies συμμετέχουν σε οργανισμούς τυποποίησης όπως η DMTF (Distributed Management Task Force-ομάδα κατανεμημένης διαχείρισης) , Ecma International, IETF (Internet Engineering Task Force) , OASIS (Οργάνωση για την Προώθηση των Δομημένων Συστημάτων Πληροφοριών), το W3C (World Wide Web Consortium) και ο ISO (Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης).

Συμβάλλουν, επίσης, στα έργα ανοικτού κώδικα, όπως το  Apache Web server, στο πλαίσιο JQuery JavaScript, το χώρο αποθήκευσης δεδομένων MongoDB, τη πλατφόρμα Node.js server-side JavaScript , τη πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου  Wordpress και πρόγραμμα στο Web Mozilla.

Η Microsoft δεν έχει σχέδια για τη δημιουργία περαιτέρω θυγατρικών σε άλλες χώρες, είπε ο Rabellino.

 

Ευχαριστούμε θερμά το μέλος της SecTeam  @NickT.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).