Satoshi Nakamato

Ποιος είναι ο Sotashi Nakamato, ο ιδρυτής του Bitcoin;

Satoshi NakamatoΕίναι αυτός ο Sotashi; Πολλοί χρησιμοποιούν αυτή τη φωτογραφία για εκτυπώσεις σε μπλουζάκια και άλλα αντικείμενα με το κείμενο “I Am Satoshi
Το ερώτημα είναι ένα από τα μυστήρια της εποχής μας. Ποιος είναι ή ποια είναι ο/η Satoshi Nakamato;
Το ιαπωνικό είναι το ψευδώνυμο του ιδρυτή του Bitcoin, του εικονικού νομίσματος που αρχίζει να παίρνει τις διαστάσεις του internet. Η πραγματική του ταυτότητα όμως είναι άγνωστη.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το 2008, ο Satoshi ανέπτυξε τη θεωρία του Bitcoin (PDF) και αργότερα που δημιούργησε το λογισμικό που θα την έκανε πραγματικότητα.

Από τότε το άρχισε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και Satoshi εξαφανίστηκε, ανακοινώνοντας ότι “άρχισε με άλλα projects.” Το μυστήριο έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος του μύθου του Bitcoin. Ο προγραμματιστής της ιδέας που θα ξεσήκωνε τον κόσμο έγινε ένα μυστήριο και μέρος της γοητείας του Bitcoin που κανείς δεν ξέρει πως και από που προήλθε.

Ένας πολύ απλός ορισμός για το Bitcoin μπορεί να αναπτυχθεί σε πέντε λέξεις: Χρήμα που παράγεται από κώδικες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το τελευταίο διάστημα οι θεωρίες συνωμοσίας για την ταυτότητα του Satoshi ενέπλεκαν και τον διαχειριστή του Silk Road,  Ross Ulbricht, γνωστός και με το ψευδώνυμο Dread Roberts. Ο Dread Pirate Roberts σύμφωνα με δύο ισραηλινούς επιστήμονες πληροφορικής που ερευνούν το θέμα, έλαβε ένα μεγάλο ποσό με την έναρξη της διαδικτυακής ναρκο-, που μάλλον προερχόταν από το Sotashi. Οι εμπειρογνώμονες, Dorit Ρον και Adi Shamir, δήλωσαν: “Ανακαλύψαμε μια διαδρομή ( αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε) που δείχνει την σχέση μεταξύ των δύο , Satoshi Nakamoto και Dread Pirate Roberts.”

Ποιος άλλος μπορεί να είναι;

Υπάρχουν αρκετοί στη λίστα πιθανών προγραμματιστών του ψηφικού νομίσματος, αλλά κανεις από αυτούς δεν παραδέχεται ότι έχει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη του.

Το 201 , ο Joshua Davis , ένας δημοσιογράφος στο The New Yorker, “έδειξε” έναν ιρλανδό φοιτητή πληροφορικής τον Michael Clear σαν εγκέφαλο του ψηφιακού νομίσματος. Φυσικά ο δεν παραδέχτηκε την συμμετοχή του. “Δεν είμαι ο Satoshi” δήλωσε στον Joshua Davis. “Αλλά ακόμα και αν ήμουν δεν θα σας το έλεγα.”

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι το Bitcoin συνδέεται με την . Οι πληρωμές είναι πολύ δύσκολο  να εντοπίστούν, το ίδιο και ο μυστηριώδης ιδρυτής του, ο οποίος σήμερα θα πρέπει να είναι πολύ πλούσιος. Κατά τη στιγμή της συγγραφής η τιμή του Bitcoin έχει φτάσει τα 1160 δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).