Gripen NG

Πως οι ΗΠΑ έχασαν 4,5 δις δολάρια λόγω της NSA

Η παγκόσμια εμβέλεια των αμερικανικών κατασκοπευτικών δράσεων φαίνεται ότι θα στοιχίσει στην Αμερική, μόνο από μια συμφωνία 4.500.000.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters η Βραζιλία έχει συνάψει σύμβαση 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μαχητικών αεροπλάνων από την σουηδική Saab AB, προσπερνώντας μια συμφωνία που είχε στα σκαριά εδώ και χρόνια με την αεροπορική των ΗΠΑ Boeing.
Gripen NG


Αν και η Saab φέρεται να έχει δώσει μια καλύτερη προσφορά, αξιωματούχοι της Βραζιλίας κατηγορούν τις πρόσφατες καταγγελίες περί ς των ΗΠΑ για την ατυχή έκβαση της συμφωνίας.

“Το της NSA θα καταστρέψει τους Αμερικανούς”, ανέφερε ανώνυμη πηγή από την κυβέρνηση της Βραζιλίας στο Reuters.

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης αυτής δεν αποτελεί έκπληξη. Η συμφωνία αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου στόλου μαχητικών αεροσκαφών της Βραζιλίας, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για περισσότερο από μια δεκαετία. Η Boeing προωθούσε τα F/A-18 Super Hornet που θεωρούνται σαν πρωτοπόρα του είδους τους. Οι πρόσφατες όμως αποκαλύψεις που θέλουν την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να κατασκοπεύει την κυβέρνηση της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών επικοινωνιών της Προέδρου Dilma Rousseff, φέρεται να οδήγησε τους ιθύνοντες να πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να εμπιστευτούν την αμερικανική αεροπορική εταιρεία.
Η σύμβαση λοιπόν που έκλεισαν με την Saab AB ζητάει από την σουηδική εταιρεία την παροχή 36 νέων μαχητικών αεροσκαφών Gripen NG μέχρι το 2020. Στις ζημιές που προκλήθηκαν στην οικονομία των ΗΠΑ, από τα $ 4.5 δισεκατομμύρια της κατασκευής των αεροπλάνων, θα πρέπει να προστεθούν και τα δισεκατομμύρια των συμβάσεων που θα ακολουθήσουν για τις συντηρήσεις και σέρβις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).