cph wheel006

Το MIT ξανά-ανακαλύπτει τον τροχό. Η παρουσίαση του Copenhagen Wheel

To Massachusetts Institute of Technology δεν σταματάει να μας ξαφνιάζει. Η νέα παρουσίαση του αφορά έναν τροχό που μετατρέπει αυτόματα σχεδόν οποιοδήποτε ποδήλατο σε ένα ηλεκτρικό-υβριδικό όχημα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για smartphone.

Η συσκευή, που ονομάζεται Τροχός της Κοπεγχάγης (Copenhagen Wheel) μπορεί να εγκατασταθεί στο πίσω άξονα μιας ρόδας ποδηλάτου. Όλα τα άλλα είναι “απλά.” Ένας ενσωματωμένος , μπαταρίες και αισθητήρες που παρακολουθούν το πόσο δυσκολεύεται ο αναβάτης που ποδηλατεί μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτόματα ένα κινητήρα, όταν απαιτείται υποστήριξη. Η συσκευή χρησιμοποιεί ασύρματη συνδεσιμότητα για να επικοινωνεί με το smartphone του αναβάτη για να ελέγχει τη διανυόμενη απόσταση και το υψόμετρο. Η εφαρμογή καταγράφει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται και μπορεί να να κλειδώσει το τιμόνι απόσταση όταν ο ιδιοκτήτης απομακρυνθεί από το ποδήλατο.

“Ο κινητήρας συνεργάζεται με την κίνηση του αναβάτη, πολύ ομαλά” ανέφερε ο Assaf Biderman, ο οποίος είναι ένας από τα άτομα που ανακάλυψαν τη συσκευή στο MIΤ SENSEable City Lab, όπου είναι αναπληρωτής διευθυντής. «Είναι σαν να έχετε έναν σύντροφο στο ποδήλατο σας, που θα κάνει τη βόλτα σας ευκολότερη.”

Ο Τροχός της Κοπεγχάγης παράγει αρκετή ενέργεια για να ωθήσει έναν αναβάτη με 60 την ώρα, αλλά οι κατασκευαστές έχουν θέσει όρια ταχύτητας στο για την κάλυψη των τοπικών ορίων ταχύτητας, επιτρέποντας γύρω στα 25 χιλιόμετρα στην Ευρώπη.

Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η αναμένεται τον Μάιο του 2014.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).