10 κανόνες για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο!

Αυτοί οι κανόνες απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά και σε παιδιά κυρίως πριν την εφηβεία. Οι κατάλληλοι κανόνες για τη χρήση του ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, την ωριμότητα του παιδιού και τις οικογενειακές αξίες

 

  1. Δεν δίνουμε προσωπικά όπως διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό τηλεφώνου των γονέων χωρίς την τους.
  2. Θα πούμε αμέσως στους γονείς μας αν συναντήσουμε κάτι που μας κάνει να νιώσουμε άβολα.
  3. Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ να συναντηθούμε με κάποιον που “συναντάμε” στο Διαδίκτυο χωρίς πρώτα να επικοινωνήσουμε με τους γονείς μας. Εάν οι γονείς μας συμφωνήσουν στη συνάντηση, θα είμαστε σίγουροι ότι  η συνάντηση θα είναι σε δημόσιο χώρο και θα φέρουμε και έναν γονέα μας μαζί.
  4. Θα μιλήσουμε με τους γονείς μας σχετικά με τη δημοσίευση φωτογραφιών του εαυτού μας ή άλλων ατόμων στο διαδίκτυο και δεν θα δημοσιεύσουμε που οι γονείς μας θεωρούν ακατάλληλες.
  5. Δεν θα απαντήσουμε σε μηνύματα με ύβρεις ή με οποιονδήποτε τρόπο μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Δεν φταίμε εμείς αν λάβουμε ένα τέτοιο μήνυμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα το πούμε αμέσως στους γονείς μας
  6. Θα μιλήσουμε με τους γονείς μας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες για τη σωστή σύνδεση στο διαδίκτυο και την ορθή χρήση του κινητού μας τηλεφώνου. Θα αποφασίσουμε για την ώρα της ημέρας που θα μπορούμε να είμαστε  συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, το χρονικό διάστημα που μπορούμε να είμαστε  συνδεδεμένοι και τους κατάλληλους ιστότοπους που μπορούμε να επισκεφτούμε. Δεν θα έχουμε σε άλλες σελίδες και ούτε θα παραβιάσουμε αυτούς τους κανόνες χωρίς την άδεια των γονιών μας
  7. Δεν θα δώσουμε τους ς μας σε κανέναν (ακόμη και στους καλύτερους φίλους μας) εκτός από τους γονείς μας
  8. Θα επικοινωνήσουμε με τους γονείς μας πριν πραγματοποιήσουμε , λογισμικού ή κάνοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή μας ή να θέσουμε σε κίνδυνο το απόρρητο της ιδιωτικότητας της οικογένειάς μας.
  9. Θα είμαστε σωστοί διαδικτυακοί πολίτες και δεν θα κάνουμε τίποτα που θα βλάψει άλλους ανθρώπους ή είναι αντίθετο με το νόμο.
  10. Θα βοηθήσουμε τους γονείς μας να καταλάβουν πώς να διασκεδάσουν και να μάθουν πράγματα στο διαδίκτυο από μας και να τους διδάξουμε πράγματα για το Διαδίκτυο, τους υπολογιστές και την γενικότερα.

 

Προσέχουμε τη διαδικτυακή μας δραστηριότητα και σερφάρουμε με ασφάλεια !!!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).