jurnalist freedom

Η Αγγλία ξεκινά έρευνα για την συμμετοχή της Guardian στις διαρροές του Snowden

Φαίνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματικά προσπαθεί να εξοντώσει κάθε είδος ελευθερίας του Τύπου. Μια μελών του Αγγλικού κοινοβουλίου έχει ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τη δημοσίευση άρθρων της Guardian που αναφερόντουσαν στην επιτήρηση μάζων με βάση τα έγγραφα που διέρρευσε από την NSA ο Edward .

jurnalist freedom

Ο επικεφαλής Εργασίας των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αγγλικής Βουλής, ο Keith Vaz, λέει ότι θα εξετάσει τα της Guardian για συμμετοχή της στις διαρροές του Snowden.

«Έχω λάβει μια επιστολή από τον Liam Fox με την οποιά ζητά από το Εσωτερικών Υποθέσεων να επιλέξουμε μία επιτροπή για να εξετάσει το  ρόλο της Guardian, και στην δημοσίευση στοιχείων, στις διαρροες του Snowden”  δήλωσε ο Keith Vaz.

Επιπλέον, ο Liam Fox, ρώτησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον για μια “πλήρη και διαφανή αξιολόγηση για τη συμμετοχή της Guardian στην υπόθεση Snowden”.  Σε απάντηση, ο Κάμερον ενθαρρύνει την διερεύνηση του θέματος.

Βρετανοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες, καθώς οι κυβερνητικοί υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια εκφοβισμού τους ώστε να μην κάνουν δημοσιεύσεις σχετικά με την GCHQ [μυστική Communications Headquarters].

Πριν από λίγους μήνες, η Guardian αναγκάστηκε να καταστρέψει τους σκληρούς δίσκους της, δεδομένου ότι αρνήθηκε να παραδώσει τα αρχεία σχετικά στην GCHQ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).