jenriquez

Juan Enriquez Η διαδικτυακή σας ζωή είναι μόνιμη σαν τατουάζ

jenriquezΟ Juan Enriquez στο TED Talks έκανε μια πρωτότυπη σύνδεση σε τέσσερα διαφορετικά θέματα: τα δεδομένα μεγάλου όγκου, τα τατουάζ, την αθανασία και τους Έλληνες.
Ο Enriquez ήταν ο ιδρυτικός διευθυντής του Harvard Business School Life Sciences , και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε θέματα τεχνικά αλλά και κοινωνιολογικά. Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Urban Development Corporation της Πόλης του Μεξικού και επικεφαλής προσωπικού. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Excel Medical Ventures, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Biotechonomy, μια εταιρεία έρευνας και επενδύσεων που συμβάλλει στη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων γονιδιωματικής.

Δείτε το βίντεο με υπότιτλους

Λοιπόν, ας πάρουμε τέσσερα θέματα που προφανώς συμπορεύονται: δεδομένα μεγάλου όγκου, τατουάζ, αθανασία και οι Έλληνες. Σωστά;

Τώρα, το θέμα με τα τατουάζ είναι ότι, δίχως λέξη, τα τατουάζ πραγματικά φωνάζουν.Έτσι δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Και τα τατουάζ μας λένε πολλές ιστορίες. Εάν μπορώ να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση, πόσοι από εσάς έχετε τατουάζ; Λίγοι, αλλά όχι οι περισσότεροι. Τι θα συνέβαινε εάν το Facebook, το Google, το Twitter, το LinkedIn, τα κινητά τηλέφωνα, το Foursquare, το Yelp, το Travel Advisor, όλα αυτά με τα οποία ασχολείστε καθημερινά αποδειχθεί ότι είναι ηλεκτρονικά τατουάζ; Και τι γίνεται αν παρέχουν τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με το ποιος και τι είστε, όπως θα έκανε κάθε τατουάζ;

Αυτό που κατέληξε να συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες είναι αυτού του είδους η κάλυψη που υπάρχει ως αρχηγός κράτους ή ως μια μεγάλη διασημότητα, εφαρμόζεται σήμερα σε σας κάθε μέρα από όλους αυτούς τους ανθρώπους που γράφουν στο Tweet, σε μπλογκ, σας ακολουθούν, παρακολουθούν την υποληπτική σας βαθμολογία και τι κάνετε στον εαυτό σας. Και τα ηλεκτρονικά τατουάζ επίσης φωνάζουν. Και καθώς σκέφτεστε τις συνέπειες αυτού, γίνεται όλο και πραγματικά πιο δύσκολο να κρυφτείτε από αυτά, μεταξύ άλλων, γιατί δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά τατουάζ, είναι η αναγνώριση που γίνεται ολοένα και καλύτερη. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια φωτογραφία με ένα iPhone και να βρείτε όλα τα ονόματα, παρότι, ξανά, μερικές φορές γίνονται λάθη. (Γέλια) Αλλά, αυτό σημαίνει πως μπορείτε σε μια τυπική ενός μπαρ σαν αυτό, να τραβήξετε μια φωτογραφία, για παράδειγμα, αυτού εκεί του τύπου, να μάθετε το όνομα και να κατεβάσετε όλες τις εγγραφές (για αυτόν), προτού να αρθρώσετε μια λέξη ή να μιλήσετε σε κάποιον, γιατί όλοι αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως επιχρισμένοι από ηλεκτρονικά τατουάζ.

Έτσι, υπάρχουν εταιρείες όπως η face.com που τώρα έχει περίπου 18 δισ πρόσωπα διαδικτυακά. Ιδού τι συνέβη σε αυτή την εταιρεία. [Η εταιρεία πωλήθηκε στο Facebook στις 18 Ιουνίου 2012…] Υπάρχουν άλλες εταιρείες που βάζουν μια σαν και αυτήν — αυτό δεν έχει σχέση με το Facebook — παίρνουν μια φωτογραφία σου, την συσχετίζουν με τα κοινωνικά δίκτυα, βρίσκουν ότι πραγματικά σας αρέσει να φοράτε μαύρα φορέματα, έτσι ίσως το άτομο του καταστήματος έρθει και σας πει «Γεια, έχω πέντε μαύρα φορέματα που θα φαίνονται καταπληκτικά πάνω σας».

Και εάν ο Άντι έκανε λάθος; Αυτή είναι η θεωρία του Άντι. [Στο μέλλον, όλοι θα είναι παγκοσμίως διάσημοι για 15 λεπτά.] Τι θα συμβεί αν το αντιστρέψουμε αυτό; Εάν είμαστε ανώνυμοι μόνο για 15 λεπτά; Λοιπόν, τότε, λόγω των ηλεκτρονικών τατουάζ, ίσως όλοι εσείς και όλοι εμείς να είμαστε πιο κοντά στην αθανασία, γιατί αυτά τα τατουάζ θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο από ότι το σώμα μας, Και εάν αυτό ισχύει, τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε τέσσερα μαθήματα από τους Έλληνες και ένα μάθημα από έναν Λατινοαμερικάνο.

Γιατί τους Έλληνες; Οι Έλληνες, λοιπόν, σκέφτηκαν τι συμβαίνει όταν θεοί, άνθρωποι και αθανασία σμίγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάθημα πρώτο, λοιπόν: Σίσυφος. Τον θυμάστε; Έκανε κάτι φρικτό, καταδικάστηκε για πάντα να σπρώχνει τον βράχο του πάνω, αυτός θα κατρακυλούσε, να τον σπρώχνει πάλι πάνω, να κατρακυλά ξανά. Είναι σαν την υπόληψή σας. Μόλις αποκτήσετε αυτό το ηλεκτρονικό τατουάζ, θα ανεβοκατεβαίνετε για πολύ καιρό, έτσι, όσο επισκέπτεστε αυτές τις σελίδες απλά προσέξτε τι δημοσιεύετε.

Δεύτερος μύθος: Ο Ορφέας, υπέροχος τύπος, γοητεύει τους πάντες γύρω του, φοβερός οικοδεσπότης, σπουδαίος τραγουδιστής, έχασε την αγαπημένη του, γοητεύει τους πάντες στο δρόμο για τον κάτω κόσμο, το μόνο άτομο που γοήτευσε τους πάντες στον κάτω κόσμο, γοητεύει τους θεούς του κάτω κόσμου, αυτοί ελευθερώνουν την αγαπημένη του με τον όρο να μην την κοιτάξει μέχρις ότου να βγουν έξω. Έτσι, περπατάει προς τα έξω και περπατάει και περπατάει και δεν μπορεί να αντισταθεί. Την κοιτάζει και την χάνει για πάντα. Με όλα αυτά τα δεδομένα εκεί έξω, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να μην κοιτάξετε πολύ πίσω στο παρελθόν αυτών που αγαπάτε.

Μάθημα τρίτο: Η Αταλάντη. Εκπληκτική δρομέας. Προκαλούσε τον οποιονδήποτε. Εάν κέρδιζες, σε παντρευόταν. Εάν έχανες, πέθαινες. Πώς την κέρδισε ο Ιππομένης; Λοιπόν, είχε όλα αυτά τα υπέροχα μικρά χρυσά μήλα και όταν αυτή προπορευόταν, αυτός πετούσε ένα μικρό χρυσό μήλο. Αυτή τον προσπερνούσε και αυτός πετούσε ένα μικρό χρυσό μήλο. Εκείνη συνέχιζε να αποσπάται. Τελικά, αυτός κέρδισε τον αγώνα δρόμου. Απλά θυμηθείτε τον σκοπό όλων αυτών των μικρών χρυσών μήλων καθώς αυτά έρχονται και σας βρίσκουν και θέλετε να τα δημοσιεύσετε ή γράφετε στο Tweeter ή στέλνετε ένα μήνυμα αργά τη νύχτα.

Και μετά, φυσικά, υπάρχει και ο Νάρκισσος. Κανείς εδώ δεν θα μπορούσε ποτέ να κατηγορηθεί ή να είναι εξοικειωμένος με τον Νάρκισσο. Αλλά, καθώς σκέφτεστε τον Νάρκισσο, μην ερωτευτείτε την αντανάκλασή σας.

Τελευταίο μάθημα, από έναν Λατινοαμερικάνο: Αυτός είναι ο σπουδαίος ποιητής Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Όταν απειλήθηκε από τους κακοποιούς της στρατιωτικής χούντας της Αργεντινής, γύρισε και είπε, «Ω, ελάτε τώρα, πώς αλλιώς μπορείτε να απειλήσετε, εκτός από τον θάνατο;». Το ενδιαφέρον, το πραγματικά ενδιαφέρον, θα ήταν να απειλήσεις κάποιον με την αθανασία. Και με αυτό, φυσικά, όλοι εμείς απειλούμαστε σήμερα, λόγω των ηλεκτρονικών τατουάζ.

Σας ευχαριστώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).