Frank Abagnale

Frank Abagnale Πείτε την ημερομηνία γέννησής σας και κατά 98% μπορώ να κλέψω την ταυτότητά σας

Frank AbagnaleΗ ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι καθώς και τον τρόπο που εκφράζουν τις σκέψεις τους. Μέσα από τις δημοσιεύσεις τους, τις τους, τους συνδέσμους που προβάλλουν, άνθρωποι όλων των ηλικιών, μας παρουσιάζουν κατά ένα τρόπο το τι σκέφτονται. Ενώ αυτή η επικοινωνιακή διαδραστικότητα μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό, δυστυχώς, για τους κλέφτες και τους εγκληματίες είναι ένας τρόπος να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Οι κλοπές ταυτοτήτων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook είναι πια ανεξέλεγκτες. Ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς του είδους, ο Frank ο οποίος έπαιξε με τον Leonardo DiCaprio στο Hollywood blockbuster Catch Me If You Can, προειδοποιεί εκείνους που χρησιμοποιούν τα sites κοινωνικής δικτύωσης. Με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας σαν ένας απατεώνας που έγινε ειδικός σε θέματα ασφαλείας στις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ο Abagnale αναφέρει: “Αν πείτε την ημερομηνία γέννησής σας και το που έχετε γεννηθεί [στο Facebook] κατά 98% μπορώ να κλέψω την ταυτότητά σας. Ποτέ μην αναφέρετε την ημερομηνία γέννησής σας και το που γεννηθήκατε στα προσωπικά σας προφίλ.”

Συνεχίζοντας αναφέρει, επίσης, να “μην δημοσιεύετε ποτέ φωτογραφίες διαβατηρίου, αλλά όσο είναι δυνατόν, ομαδικές φωτογραφίες.” Με κάθε like ή οποιαδήποτε άλλη δημοσίευση που κάνετε στο Facebook εκτίθεστε. “

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).