bitcoin logo 3d

Hacked η Inputs.io, εξαφανίστηκαν 1.100.000 δολάρια σε bitcoins

bitcoin-logo-3dΗ Inputs.io είναι ένα αποθετήριο για ή ένα μέλος του οργανισμού Bitcoin. Σήμερα ενημέρωσε τους χρήστες του ότι οι server τους παραβιάστηκαν και κλάπηκαν συνολικά 4.100 Bitcoins (αντιστοιχούν με 1.100.000 δολάρια ή 800.000 ευρώ). Λόγω της επίθεσης, η υπηρεσία αναδέρει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους χρήστες της.

Οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τον λογαριασμό φιλοξενίας της ς από κάποιους παλιούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπόρεσαν να επαναφέρουν εύκολα τους κωδικούς πρόσβασής τους, επειδή δεν υπήρχαν αριθμοί τηλεφώνου συνδεδεμένοι με τους λογαριασμούς.

Η .io χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά οι hackers κατάφεραν να το παρακάμψουν, αξιοποιώντας μια μια από server-side.

Η βάση δεδομένων της υπηρεσίας έχει επίσης τεθεί επίσης σε κίνδυνο από την επίθεση, αλλά όπως αναφέρει η Inputs.io ότι οι κατακερματίζονται και αποθηκεύονται με .

Οι χρήστες που έχουν περισσότερα από 1 Bitcoin σε λογαριασμό της Inputs.io παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στέλνοντας ένα email στο support[at]inputs.io που θα περιέχει μια διεύθυνση Bitcoin wallet. Τα μηνύματα που θα αποστέλλονται στην Inputs.io θα πρέπει να προέρχονται από την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ο λογαριασμός στην ιστοσελίδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).