Reuters Η Ρωσία κατασκοπεύει εκατοντάδες αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρείες

Internet_MonitoringΜια ασφάλειας από τις αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ρωσική κατασκοπεύει εκατοντάδες αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές . Είναι η πρώτη φορά που γίνεται της Μόσχας με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για οικονομικά – και όχι πολιτικά – οφέλη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, CrowdStrike, τα θύματα της εκστρατείας κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν επιχειρήσεις από τον τομέα της ενέργειας και της .

Η CrowdStrike αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις απώλειες των εταιρειών ή να αναφέρει τυχόν θύματα, επικαλούμενη συμφωνίες εμπιστευτικότητας που σχετίζονται με την .

Αξιωματούχοι από το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών δεν σχολίασαν το γεγονός, όπως αναφέρει το Reuters.

“Οι επιθέσεις αυτές φαίνεται να έχουν υποκινηθεί από το ενδιαφέρον της ρωσικής κυβέρνησης να βοηθήσει την εγχώρια βιομηχανία, για να διατηρηθεί ανταγωνιστική σε βασικούς τομείς εθνικής σημασίας”, δήλωσε ο Dmitri Alperovitch, προϊστάμενος τεχνολογίας της CrowdStrike, στο Reuters την Τρίτη το βράδυ.

Βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα πια, αφού δεν γνωρίζουμε ποιος χρηματοδότησε την που διεξήγαγε η CrowdStrike. Όπως όλα δείχνουν οι κατασκοπευτικές δράσεις μεταξύ των χωρών είναι ένα πολύ θολό τοπίο. Η αλήθεια είναι κρυμμένη στα συρτάρια των Μυστικών Υπηρεσιών, και αυτά που έρχονται στο προσκήνιο με διάφορες δημοσιεύσεις, είναι ελεγχόμενα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).