022

Εφικτή η αποστολή μηνυμάτων με… μυρωδιές με το oPhone

Διεθνής ομάδα ερευνητών πρόκειται να παρουσιάσει, τον Φεβρουάριο του 2014 και αργότερα το καλοκαίρι στο Κέμπριτζ, μια πρότυπη τεχνολογία που θα επιτρέπει την μετάδοση οσμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Η συσκευή που ονομάστηκε oPhone χρησιμοποιεί ειδικές «κασέτες» σε μέγεθος γραμματοσήμου που μπορούν να καταγράψουν και να αναπαράγουν πλήθος από μυρωδιές.

Κάθε oChip περιέχει δεδομένα για την αίσθηση που προκαλεί κάθε μυρωδιά, με δυνατότητα παραγωγής εκατοντάδων οσφρητικών σημάτων. Στο μέλλον, υπάρχει η προ αναπαραγωγής χιλιάδων οσμών από το ειδικό τσιπ, σημειώνουν οι ερευνητές, το οποίο όταν συνδεθεί με ένα θα επιτρέπει την αποστολή οσμών σε ένα άλλο Ophone το οποίο θα αναπαράγει την μυρωδιά.

Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα που συνέστησε ο Ντέιβιντ Έντουαρτς, ιδρυτής του Le Laboratoire και του ArtScience Lab με έδρα το Παρίσι με φοιτητές/-τριες και μηχανικούς από το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ. Το Ophone θα παρουσιαστεί και θα τεθεί σε δοκιμές δημόσια κατά τα επίσημα εγκαίνια του νέου Laboratoire Lab των πανεπιστημίων, όπου Ophone θα στείλουν το ηλεκτρονικό ισοδύναμο της μυρωδιάς ενός εσπρέσο.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε την άνοιξη του 2012 στο Χάρβαρντ, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια «διεθνής γλώσσα επικοινωνίας», με την συμμετοχή της Rachel Field (αποφοίτου του Χάρβαρντ και υπεύθυνης για την κατασκευή του oPhone), της Amy Yin (φοιτήτριας στο Χάρβαρντ), και του Eyal Shahar (Μηχανικός, MIT). Το φθινόπωρο του 2012 η ομάδα επεκτάθηκε με την συμμετοχή των Baptiste Viala και Laurent Milon του Studio Millimetre και η υλοποίηση ξεκίνησε. Ως πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα χαρακτηρίζεται η του OPhone με κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth και η μετάδοση των σημάτων. Στην συνέχεια αναπτύχθηκε το app oTrack που μπορεί να αναπαράγει μουσική σχετική με την αίσθηση της μυρωδιάς που μεταδίδεται και να στείλει ή να λάβει την «εικονική» οσμή.

Με την σύνδεση του oPhone σε iPhone και με το app oTracks, ο χρήστης θα μπορεί να στείλει μια μυρωδιά με το πάτημα ενός κουμπιού, εξηγεί ο καθηγητής Έντουαρντς.

Περισσότερα για τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις του oPhone θα βρείτε στην διεύθυνση http://vaporcommunication.com/locations/

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την πρώτη παρουσίαση του oPhone στις 14 Μαΐου 2013 από τον επικεφαλής του πρότζεκτ:

in

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).