How to Make Sure Google Chrome Isn t Spying on You Via Your Microphone

Πώς να σιγουρευτείτε ότι το Google Chrome δεν σας κατασκοπεύει μέσω του μικροφώνου σας

Αποκαλύφθηκε ότι η Google άφησε ένα μεγάλο ζήτημα στο Chrome μετά την εισαγωγή της αναγνώρισης ομιλίας αρκετούς μήνες πριν.

How to Make Sure Google Chrome Isn t Spying on You Via Your Microphone

Αν τύχει να επισκεφθείτε μια κακόβουλη ιστοσελίδα και να της δώσετε την άδεια να ακούσει τη φωνή σας,  ώστε λέγοντας συγκεκριμένες λέξεις-  να μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες εργασίες, τότε είστε πιθανότατα σε μπελάδες.

Ο προγραμματιστής  Tal Ater ανακάλυψε, ότι τέτοιες ιστοσελίδες μπορούν να συνεχίσουν να σας ακούνε ακόμα και αφού το υποτίθεται ότι απενεργοποιήθηκε με το κλείσιμο της καρτέλας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως η ευπάθεια αυτή μπορεί να δράσει.

Η όλη ιστορία δημιουργεί όμως τεράστιο πρόβλημα αν χρησιμοποιείτε συχνά τη δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας κατασκοπεύουν και ότι όντως έχει κλείσει το μικρόφωνο.Πέρα βέβαια από το κλείσετε τον διακόπτη του μικροφώνου σας, αν φυσικά υπάρχει ή ακόμα και να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου αυτή την δυνατότητα του Chome.

Ανοιξτε το Chrome, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις (Settings), μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων (Show advanced settings). Από εκεί, πηγαίνετε στη Απόρρητο (Privacy) ενότητα και κάντε στο Ρυθμίσεις περιεχομένου (Content Settings ). Μόλις εμφανιστεί η νέα σελίδα , πηγαίνετε στο Μέσα (Media) .

Από εκεί, μπορείτε να αρνηθείτε εντελώς την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους για την κάμερα σας και το μικρόφωνο σας. Η εναλλακτική λύση είναι να συνεχίσει το Chrome να σας ρωτάει κάθε φορά που μία ιστοσελίδα απαιτεί πρόσβαση στη web κάμερα και στο μικρόφωνο. Κάνοντας κλικ στο  κουτί Διαχείρηση εξαιρέσεων (Manage exceptions) σας επιτρέπετε να δείτε ακριβώς ποιες ιστοσελίδες έχουν τη δυνατότητα να σας ακούσουν.

Έχετε την δυνατότητα να τις διαγράψετε ή να τροποποιήσετε τις τους, έτσι ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο ποια sites θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).