InAir: Η έλευση της «επαυξημένης» τηλεόρασης

H συσκευή της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο συνδέεται με μία «κανονική» (HDMI-capable) τηλεόραση και το κουτί καλωδιακής, και παρουσιάζει στο περιθώριο της οθόνης επιπλέον υλικό από το web.

inair

Να «ενισχύσει» την εμπειρία της παρακολούθησης τηλεοπτικού προγράμματος σε μία κατά τα άλλα κανονική τηλεόραση με επιπλέον υλικό από το Ίντερνετ επιχειρεί το InAir της SeeSpace.

Εν αντιθέσει με τις αποκαλούμενες «έξυπνες» τηλεοράσεις οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν στο εμπόριο, η συσκευή της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο συνδέεται με μία «κανονική» (HDMI-capable) τηλεόραση και το κουτί καλωδιακής, και παρουσιάζει στο περιθώριο της οθόνης επιπλέον υλικό από το web σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολουθεί ο χρήστης, στο οποίο μπορεί να πλοηγηθεί.

inair2

Οι δημιουργοί του κάνουν λόγο για την πρώτη περίπτωση «επαυξημένης/ ενισχυμένης» (augmented) τηλεοπτικής εμπειρίας στον κόσμο και θεωρούν ότι το InAir μπορεί να εξαφανίσει την ανάγκη για που παρουσιάζουν πολλοί χρήστες φορητών συσκευών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα tablets και τα smartphones τους για αντίστοιχες λειτουργίες ενώ παρακολουθούν τηλεόραση.

Όσον αφορά στο χειρισμό, είναι δυνατός μέσω χειρονομιών (μέσω συνεργασίας με αισθητήρες Kinect και Leap Motion), ή μέσω δωρεάν εφαρμογής για συσκευές Android και iOS. Επίσης, σημειώνεται ότι, τη στιγμή που οι «έξυπνες» τηλεοράσεις συνδέονται με το Ίντερνετ χάρη στις δικές τους, ενσωματωμένες δυνατότητες, στην περίπτωση του InAir η συσκευή συνδέεται ανεξάρτητα σε υπάρχοντα ασύρματα δίκτυα όταν λειτουργεί με «συμβατική» τηλεόραση.

«Με το InAir συνδεδεμένο, η τηλεόρασή σας μετατρέπεται σε “Augmented Television”. Μπορείτε να μετατρέψετε την τηλεόρασή σας σε ένα νέο, θαυμάσιο μέσο, γεμάτο με δυναμικό υλικό από το Web. Το InAir χρησιμοποιεί την οθόνη σας και περνάει επιπλέον υλικό από το Web και τα σε “στρώματα”» αναφέρουν οι δημιουργοί του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συσκευή λειτουργεί και με 3D τηλεοράσεις, στην οποία περίπτωση τα επιπλέον δεδομένα παρουσιάζονται «μπροστά» από την οθόνη, δίνοντας την εντύπωση «ολογραμμάτων».

inair3

Το InAir χρησιμοποιεί την οθόνη σας και περνάει επιπλέον υλικό από το Web και τα σε “στρώματα”».

Οι δημιουργοί του αναμένεται να διαθέσουν σε ενδιαφερόμενους developers το software development kit, για την περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της συσκευής. Επί της παρούσης το InAir βρίσκεται στην υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης Kickstarter, έχοντας συγκεντρώσει 89.321 δολάρια από τα 100.000 που ζητεί η εταιρεία. Για την ολοκλήρωση της ς απομένουν 33 ημέρες.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).