Fleksy

Fleksy: Πληκτρολόγηση ελληνικών στα τυφλά χωρίς λάθη σε Android

Το Flesky, μία εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή στο iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν σωστά στα τυφλά -αλλά και σε τυφλούς-, μεταφέρθηκε και στην πλατφόρμα του Android. Η σημαντικότερη εξέλιξη που μας επιφύλαξαν οι δημιουργοί του, τρεις Έλληνες που συναντήθηκαν στα ξένα, ήταν η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η δυνατότητα πληκτρολόγησης ελληνικών με το τυφλό σύστημα σε οθόνες αφής συσκευών με Android διανύει περίοδο δοκιμαστικής ς (beta) και η της Syntellia μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στις δοκιμές με εποικοδομητικά σχόλια!

Fleksy

Όπως μας έχει μεταφέρει ένας από τους δημιουργούς του Fleksy, ο Ιωάννης Βερδελής, η λογική πίσω από το “Fl” είναι ότι κάθε λέξη έχει ένα μοτίβο που σχηματίζεται από τις κινήσεις που κάνουμε όταν προσπαθούμε να την γράψουμε σε ένα πληκτρολόγιο με την επικρατούσα διάταξη QWERTY. Αποκρυπτογραφώντας τι προσπαθούσαμε να γράψουμε στην οθόνη αφής, καθώς τα χοντρά μας δάκτυλα, η μικρή μας οθόνη, η βιασύνη ή τα απρόοπτα περπατώντας στον δρόμο μας οδήγησαν σε λάθη, το Fleksy συμβουλεύεται το ευρετήριο αναζητώντας λέξεις της γλώσσας με το ίδιο μοτίβο. Αυτή η μέθοδος αποδίδει πολύ καλά , εάν κρίνει κανείς από την αποδοχή που έχει το app σε συσκευές iOS.

Εγκαθιστώντας το Fleksy 1.2.3 από το Google Play, και μετά ένα σύντομο και κατατοπιστικό tutorial, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε να πληκτρολογούμε στα τυφλά στα ελληνικά με το άνετο, καθότι μεγαλύτερο, πληκτρολόγιο του Fleksy. Γράφουμε SMS, αναρτήσεις στο Facebook, tweet και e-mail στο Gmail πολύ πιο γρήγορα, όχι μόνο επειδή μεγάλωσε το πληκτρολόγιο. Τα λάθη και οι προτεινόμενες λέξεις που εισάγονται αυτόματα είναι σπανιότερα εσφαλμένες και οι διορθώσεις δεν απαιτούν παρά ένα σύρσιμο του δακτύλου προς τα αριστερά για να προσπαθήσουμε ξανά. Φαίνεται όμως ότι το Fleksy, αν και σε beta, τα πάει καλά και με την ελληνική γλώσσα, κι εμείς μεταφέραμε ήδη τις πρώτες μας παρατηρήσεις στους δημιουργούς.

Κατεβάστε το Fleksy στο Android σας και θα συναντηθούμε στο ς πληκτρολόγησης (Speed game) που εμπεριέχεται στην εφαρμογή!

H πλήρης εφαρμογή διατίθεται υπό μορφή Trial δωρεάν για χρήση επί έναν μήνα -εάν ο χρήστης το βρει χρήσιμο, μπορεί να αγοράσει το Fleksy Keyboard – Happy Typing από το Google Play αντί 2,79 ευρώ (δίκαιο).

Τέλος, ενδιαφέρον είναι ότι το Fleksy μπορεί να αξιοποιηθεί και από smartwatch, όπως το Samsung Galaxy Gear!

Πηγή: tech.in.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).