Big Future: Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο εγκέφαλο;

The Verge Big Future:  Θα αλλάξει το μέλλον του ανθρώπινου εγκεφάλου; Το theverge ρίχνει μια ματιά στο νέο κύμα νευρολογικών τεχνολογιών που επεμβαίνουν άμεσα στα ηλεκτρικά πρότυπα του εγκεφάλου, διορθώνοντας αλλοιώσεις και κινητικές διαταραχές. Μερικοί γιατροί ακόμα πειραματίζονται με τη χρήση τους για τη της κατάθλιψης.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ίδια τεχνολογία για να διορθώσει θεμελιώδεις διανοητικές διαταραχές, όπως την αδυναμία συγκέντρωσης;

 

Είμαστε ακόμη στην αρχή της ς, αλλά υπάρχουν ήδη πολλά σχέδια που αποσκοπούν να δώσουν στα ανθρώπινα όντα μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στις εσωτερικές διεργασίες του εγκεφάλου.

 

100.000 άνθρωποι ήδη ζουν με νευρωνικά εμφυτεύματα

brain Big Future Big Future Big Future Big Future


Η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, βαθιά διέγερση του εγκεφάλου ή deep brain stimulation, χρησιμοποιείται ήδη σε όλο τον κόσμο για τη των συμπτωμάτων και δυστονίας και του Πάρκινσον χρησιμοποιώντας ένα μόνο σύρμα που εμφυτεύεται χειρουργικά στον εγκέφαλο. Οι ίδιες μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν ένα πόνο στην πλάτη με την εμφύτευση ενός σύρματος στη δεξιά πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Είναι μια καλά δοκιμασμένη μέθοδος, ακόμη και αν οι τρέχουσες εφαρμογές είναι περιορισμένες.

Μπορεί να μην χρειαστεί ούτε χειρουργική επέμβαση

brain 1

Μία άλλη μέθοδος είναι η διακρανιακή προσομοίωση, η οποία εφαρμόζει ρεύμα στον εγκέφαλο έξω από το τριχωτό της κεφαλής. Η έρευνα δείχνει ότι βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση του ασθενούς, αλλά δεν επιφέρει καλές επιδόσεις στις αυτόματες εργασίες όπως το γράψιμο.

Τα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί, όπως το ανοιγόκλεισμα ενός διακόπτη

brain Gif.0

Αλλάζουμε τη νευροχημεία μας συνεχώς, είτε με φάρμακα, είτε με ορμόνες ή με αλκοόλ και καφεΐνη. Η ηλεκτρική παρέμβαση είναι διαφορετική, εν μέρει επειδή μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί πολύ πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προσοχή σας ενισχύοντας το νεύρο διέγερσης της προσοχής ακριβώς για όσο καιρό χρειάζεστε για να δώσετε τις τελικές σας εξετάσεις.

[schema type=”review” url=”https://iguru.gr/2014/10/25/big-future-build-a-better-brain/?preview=true” name=”Big Future: Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο εγκέφαλο;” description=”Θα αλλάξει το μέλλον του ανθρώπινου εγκεφάλου; Το theverge ρίχνει μια ματιά στο νέο κύμα νευρολογικών τεχνολογιών που επεμβαίνουν άμεσα στα ηλεκτρικά πρότυπα του εγκεφάλου, διορθώνοντας αλλοιώσεις και κινητικές διαταραχές. Μερικοί γιατροί ακόμα πειραματίζονται με τη χρήση τους για τη θεραπεία της κατάθλιψης.” author=”Dimitris” ]

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).