Αποκλειστικό: Pot Farm παιχνίδι του Facebook που εκπαιδεύει παιδιά να πουλάνε ναρκωτικά

Κατά την μας στο διαδίκτυο διαβάσαμε μερικές αναφορές για ένα παιχνίδι που μας κίνησαν την περιέργεια. Pot Farm! Μα είναι δυνατόν; Και όμως είναι, με μια αναζήτηση στο Facebook, ανακαλύψαμε το παιχνίδι που είναι διαθέσιμο ελεύθερα για τον καθένα που έχει στο κοινωνικό δίκτυο. Είναι ένα παιχνίδι μέσω browser που παρέχεται δωρεάν ως ένα σημείο βέβαια, καθώς όπως όλα τα παιχνίδια του κοινωνικού δικτύου, παρέχουν πολύ περισσότερα εργαλεία επί πληρωμή.

 pot farm pot farm pot farm

Ποιο είναι το θέμα του όμως; Το συγκεκριμένο παιχνίδι μαθαίνει στα παιδιά πως να μεγαλώνουν φυτά κάνναβης , αλλά και πως να τα εμπορεύονται. Φανταστείτε το σας να καλλιεργεί μαριχουάνα, να πουλάει την σοδειά του, να πουλάει και να αγοράζει σπόρια κλπ.Το παιχνίδι διαφημίζει ότι έχει πάνω από 6 εκατομμύρια παίχτες.

 

pot farm seeds

 

Pot Farm
Plant and harvest weed on Facebook!

Build epic hydroponics, psychedelic decorations, and groovy contraptions while avoiding getting busted by Ranger Dick.

Grow all your favourite crops like OG Kush, Northern Lights, Grandaddy Purple, and HUNDREDS MORE!

With monthly updated themes and crazy fun competitive events, strive to have the best Pot Farm with friends! Join a MILLION- of the new “green” movement!

Η επιλογή ενός τέτοιου παιχνιδιού από ένα παιδί θα πρέπει να προκαλέσει σε κάθε γονιό σοβαρές ανησυχίες. Η ενασχόληση του παιδιού με ένα τέτοιο παιχνίδι που προωθεί εντελώς παράνομες πράξεις (ευτυχώς δεν περιέχει και βία), οδηγεί στην μάθηση τους από κάποιον που δεν είναι ακόμα σε θέση να κρίνει ή να ξεχωρίσει το καλό από το κακό.

Να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι δεν έχει κανένα περιορισμό στην ηλικία, και σύμφωνα με τους όρους χρήσης του Facebook μπορούν να “απολαύσουν” τις υπηρεσίες που προσφέρει όλοι όσοι είναι από 13 χρονών και άνω.

Η αφομοίωση της παράνομης συμπεριφοράς που είναι η βάση αυτού του παιχνιδιού, μέσω της ενασχόλησης ενός παιδιού τι καλό θα μπορούσε να του προσφέρει;  Μάλλον οι προγραμματιστές του παιχνιδιού δεν  έχουν παιδιά, αλλιώς θα σκεφτόταν καλύτερα το ενδεχόμενο εξοικείωσης τους με παραβατικές συμπεριφορές.

Αν είστε γονιός καλό θα ήταν να προσέχετε που σερφάρει το παιδί σας και να μάθετε απαραίτητα, περισσότερα για την ασφάλεια των παιδιών σας στο Διαδίκτυο. Η επιτήρηση στην ώρα χρήσης αλλά και του επιτρεπόμενου περιεχομένου στο διαδίκτυο, σαν μέτρο πρόληψης και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα , θα μπορούσαν να βοηθήσουν αρκετά.
Υπάρχουν αρκετά προτα και plug-ins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε την είσοδο ενός παιδιού σε ακατάλληλες ιστοσελίδες. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά:

Για τον γνωστό μας Firefox μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το plugin ProCon

MyKidsBrowser, ο περιηγητής που σας δίνει την δυνατότητα πλήρη έλεγχου στην χρήση του διαδικτύου από το παιδί σας.

Tο K9 Web Protection είναι ένα που προσφέρει από το ακατάλληλο περιεχόμενο του διαδικτύου αλλά και από spywares και phising sites.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).