Σημαντικά βήματα στην αναγνώριση εικόνων από την Google

Η περιγραφή  μιας είναι ιδιαίτερα εύκολη για τους ανθρώπους- αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπολογιστές.

google

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως αρχίζει να αλλάζει, και ένδειξη είναι η δουλειά ερευνητών της Google, που ανέπτυξαν ένα σύστημα machine learning το οποίο είναι σε θέση να παράγει αυτόματα λεζάντες για να περιγράψει εικόνες την πρώτη φορά που τις «βλέπει».

Όπως γράφουν οι Όριολ Βινιάλς, Αλεξάντερ Τόσεφ, Σάμι Μπέντζιο και Ντουμίτρου Ερχάν, επιστήμονες της εταιρείας στο research blog της Google, αυτού του είδους το σύστημα θα μπορούσε να βοηθήσει μακροπρόθεσμα ανθρώπους με προβλήματα όρασης να κατανοήσουν εικόνες, να παρέχει εναλλακτικό κείμενο για εικόνες σε σημεία του κόσμου όπου οι συνδέσεις δικτύου δεν είναι καλές και να καταστήσει ευκολότερη την αναζήτηση εικόνων στο Google.

Πρόσφατες έρευνες είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του εντοπισμού, της καταχώρησης και της επισήμανσης/ τιτλοφόρησης αντικειμένων. Ωστόσο η ακριβής περιγραφή μίας σύνθετης σκηνής απαιτεί βαθύτερη αναπαράσταση του τι συμβαίνει, «πιάνοντας» το πώς τα διάφορα αντικείμενα σχετίζονται το ένα με το άλλο και στη συνέχεια «μεταφράζοντας» το σύνολο των «συμπερασμάτων» σε φυσική γλώσσα.

«Πολλές προσπάθειες να κατασκευάσουμε computer-generated φυσικές περιγραφές εικόνων προτείνουν τον συνδυασμό σύγχρονων state of the art τεχνικών  τόσο στο computer vision όσο και στο language processing, για τον σχηματισμό μιας συνολικής προσέγγισης περιγραφής εικόνας. Αλλά τι θα γινόταν αν αντί για αυτό συνδυάζαμε μοντέλα computer vision και γλώσσας μέσα σε ένα μοναδικό, από κοινού ‘εκπαιδευμένο' σύστημα, λαμβάνοντας μια εικόνα και άμεσα παράγοντας μία ακολουθία λέξεων – αναγνώσιμη από ανθρώπους- για να την περιγράψουμε;» ρωτούν οι .

Πηγή: naftemporiki.gr

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).