Pulsar Το Ψηφιακό ρολόι που κόστιζε περισσότερο από ένα αυτοκίνητο

Τη Δευτέρα, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το Apple Watch. Το 1972, η Hamilton Watch Company ανακοίνωσε το Time Computer, που θεωρείται ακόμα σαν το πρώτο ψηφιακό . Στο βίντεο μπορείτε να δείτε, και να ακούσετε, πόσο μεγάλο ήταν το όραμα της ς για το μέλλον της χρονομέτρησης.Pulsar Time Computer

Η “Ώρα των Υπολογιστών” ήταν η διαφημιστική εκστρατεία προώθησης του επαναστατικού για τα δεδομένα της εποχής, προιόντος. Σε μια εποχή που οι υπολογιστές ήταν ακόμα τεράστιοι, η προοπτική του να φορεθεί κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ένας υπολογιστής στον καρπό σας ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Καμία σχέση με τα σημερινά έξυπνα ρολόγια που έχουν αισθητήρες για την του καρδιακού ρυθμού ή των δραστηριοτήτων σας, το Pulsar μπορούσε να καυχηθεί μόνο για ένα αισθητήρα φωτός που μπορούσε να ρυθμίσει τη φωτεινότητα των LED, για να είναι ευδιάκριτοι οι αριθμοί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού.

“Αυτό το μοντέλο πωλήθηκε για 2.100 δολάρια, μια τιμή που ξεπερνούσε την τιμή ενός νέου Ford Pinto εκείνη την εποχή,” αναφέρει ο δημοσιογράφος Harry McCracken.

Το Pulsar εμφανίστηκε ακόμη και στον καρπό του James Bond το 1973 στην ταινία Live and Let Die.

Όμως το κύρος του επαναστατικού ρολογιού δεν κράτησε πολύ. Οι εταιρείες τεχνολογίας της εποχής σύντομα πλημμύρισαν την αγορά με νέα προϊόντα. Η Commodore International, η εταιρεία κατασκευής των θρυλικών υπολογιστών Commodore 64 και Amiga, κυκλοφόρησε το  δικό της LED ρολόι το 1975 όπως αναφέρει το Wired.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).