wikipedia

To Wikimedia Foundation μηνύει την NSA

Το Foundation, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βρίσκεται πίσω από τη Wikipedia, μηνύει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των για τα προτα μαζικής επιτήρησης της NSA.Wikipedia NSA

Μαζί με άλλους οκτώ οργανισμούς, όπως το Human Rights Watch και τη Amnesty International USA, αμφισβητεί την ωφελιμότητα των κατασκοπευτικών δράσεων της NSA.

Το Wikimedia αναφέρει ότι οι μέθοδοι της υπηρεσίας πληροφοριών να καταγράφουν τις επικοινωνίες από τους και το προσωπικό τους, παραβιάζουν την ιδιωτική τους ζωή και “απειλούν την πνευματική ελευθερία που είναι κεντρικής σημασίας για την ικανότητα των ανθρώπων να δημιουργήσουν και να κατανοήσουν τη γνώση.”

Η οργάνωση αναφέρει ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουν ένα ιδιωτικό και ασφαλή χώρο για να μπορούν να συζητούν και να μοιράζονται οι συντάκτες της Wikipedia, συμβάλλοντας στην δωρεάν online παιδεία. Με την NSΑ να παρακολουθεί τις εσωτερικές τους επικοινωνίες, οι αναγνώστες και οι συντάκτες αποθαρρύνονται να συμμετέχουν στη διαδικασία της , ενημέρωσης, κατασκευής και συντήρησης της ιστος.

Το Wikimedia πιστεύει ότι οι πρακτικές της NSΑ παραβιάζουν την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο προστατεύει την και του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και την τέταρτη τροπολογία που απαγορεύει την αδικαιολόγητη , σύμφωνα με το TNW.

H Διεθνής Αμνηστία ΗΠΑ είχε ήδη καταθέσει μια μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενάντια στο διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James Clapper, που απορρίφθηκε το 2013, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Αυτή τη φορά, το Wikimedia πιστεύει ότι έχει αρκετά στοιχεία. Οι αποκαλύψεις μαζικής παρακολούθησης από τον Snowden συμπεριλαμβάνουν μια διαφάνεια [PDF] από μια διαβαθμισμένη παρουσίαση της NSΑ που αναφέρεται στη Wikipedia.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).