Internet Referral Unit: Ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση της κυβερνοτρομοκρατίας

Σχέδια για μία πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική δύναμη ( Unit), η οποία θα ειδικεύεται στον τομέα της κυβερνοτρομοκρατίας, παρουσιάζονται σε Ευρωπαίους υπουργούς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Internet Referral Unit

Η Internet Unit θα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Europol και βασικός της στόχος θα είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από το Ίντερνετ.

Για αυτόν τον σκοπό θα επιδιωχθεί ο συνδυασμός μέσων και πόρων από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τεράστιου όγκου του επικίνδυνου σχετικού υλικού.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το ζήτημα ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. μετά τις τρομοκρατικές στο Παρίσι. «Το Ίντερνετ αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση για τη ριζοσπαστικοποίηση ως την τρομοκρατία. Η αντιμετώπιση αυτού του θέματος εμπεριέχει μία σειρά διαφορετικών προκλήσεων» σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο.

«Ο όγκος του διαδικτυακού υλικού που προωθεί την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό απαιτεί τη συγκέντρωση πόρων και τη στενή συνεργασία με τη βιομηχανία».

Η πρόταση των Ευρωπαίων στελεχών του χώρου της ασφαλείας είναι η ενός υπάρχοντος μέσου/ εργαλείου της Europol που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με ισλαμιστικές εξτρεμιστικές , σε μία «μονάδα παραπομπής» για όλη την ήπειρο. Θα παρουσιαστεί σε υπουργούς από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε. σε ειδική συνάντηση.

Η νέα μονάδα θα είναι επιφορτισμένη με την κατάδειξη τρομοκρατικού και εξτρεμιστικού υλικού και την υποστήριξη ερευνών από επιβολής νόμου.

Στο πλαίσιο των προτάσεων κάθε χώρα θα πρέπει να υποδείξει μία αρχή/ που θα συνεργάζεται με τη νέα μονάδα – θα μπορεί να είναι το αρμόδιο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος/ ασφαλείας στο Διαδίκτυο ή μια εξειδικευμένη μονάδα που ασχολείται με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

Στόχος είναι η Internet Referral Unit να είναι σε θέση να αρχίσει τη λειτουργία της από την 1η Ιουνίου, με χρηματοδότηση από τις χώρες- μέλη.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).