Asteroid Data Hunter Βοηθήστε τη NASA να ανακαλύψει αστεροειδείς

Από σήμερα μπορείτε να βοηθήσετε τη NASA να ανακαλύψει νέους αστεροειδείς. Στο South by Southwest σήμερα, η διαστημική κυκλοφόρησε την εφαρμογή Asteroid Data Hunter, που ανέπτυξε σε συνεργασία με την μεταλλευτική εταιρεία διαστήματος Planetary Resources σε έναν διαγωνισμό. ASTEROID NASA

Το λογισμικό, μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε Mac ή PC και σύντομα σε Linux. Θα μπορεί να δεχτεί εικόνες από τηλεσκόπια. Αμέσως μετά θα τρέχει έναν αλγόριθμο για να καθορίσει ποια ουράνια σώματα κινούνται με τον τρόπο που κινούνται οι αστεροειδείς. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείτε να συμβάλετε άμεσα στο έργο της διαστημικής υπηρεσίας.

Ο νέος αλγόριθμος της NASA, είναι το κύριο επίτευγμα της εφαρμογής, καθώς αναφέρεται ότι είναι σε θέση να προσδιορίσει 15% περισσότερους αστεροειδείς στη ζώνη των αστεροειδών (που βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία) από ό, τι όλες οι προηγούμενες . Ο αλγόριθμος δεν προσδιορίζει μόνο πιθανούς αστεροειδείς, αλλά προσπαθεί και να τους ταιριάξει με τα τρέχοντα γνωστά αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη.

Με τη δωρεάν εφαρμογή, οποιοσδήποτε ερασιτέχνης αστρο μπορεί να αναλύσει τις εικόνες που θα λαμβάνει από τα τηλεσκόπια της NASΑ ή το δικό του.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).